Zanimljivosti

Cigarete od čistog zlata

0510zlatneC
P
roizvođači cigareta se stalno trude da unaprijede svoje proizvode i učine ih što primamljivijim i luksuznijim za svoje potrošače, a ovog puta su uspjeli da pomjere granice.

Cigarete od čistog zlata
Portal AnalitikaIzvor

Sa jedinstvenim cigaret-papirima od 24 karatnog zlata bukvalno ćete svoja pluća "počastiti" dimom s dragocjenim česticama.

"Šajn pejper", kako im je ime, napravljeni su za odabranu klijentelu jer koštaju čak 65 dolara za pakovanje od 12 papirića. Ukoliko uzmemo u obzir da je paklica cigareta pet dolara, složićete se da je ovo čist luksuz.

Potencijalni rizik od udisanja zlatnih čestica će tek biti utvrđen, jer se zdravstvena organizacija ne oglašava ovim povodom. Iako je nepoznato da li su štetnije od svojih jeftinijih prethodnika, mnoge poznate ličnosti ih koriste ne bi li prikazali raskoš.

Autor svjetlucavih papira je Dejv D. koji nije želio da otkrije svoje prezime medijima, ali je naveo da ovaj proizvod nije namijenjen široj javnosti - zbog visoke cijene. U papire možete motati duvan po želji, a on će “gorjeti sa stilom”.

Zlatne cigare vrlo brzo su postale potpuni hit među bogatašima koji ih koriste da bi pokazali svoj status u društvu. Navodno, papirići ne sadrže nikakve štetne sastojke, a možete ih kupiti na internetu ili na oficijelnom sajtu kompanije.

rtcg.me

Portal Analitika