Svijet

Asad: Svi prave greške, pa i ja

0510asad
P
redsjednik Sirije Bašar el-Asad priznao je da je pravio greške, ali je rekao da ni jedna strana u sirijskom građanskom ratu nije bez krivice, prenijele su svjetske agencije.

Asad: Svi prave greške, pa i ja
Portal AnalitikaIzvor

Asad je u intervjuu za njemački list "Špigel", izjavio da su "pojedinci činili lične greške", ali nije objasnio kakve su te greške bile.

"Svi mi griješimo. Čak i predsjednik griješi", prenio je njemački list Asadove riječi.

Asad, čija je vladavina prije više od dvije godine izazvala proteste koji su prerasli u građanski rat koji je odnio više od 100.000 života, kazao je i da ne vjeruje u pregovarački proces s pobunjenicima.

Njemački list, koji nije objavio kada ni gdje je intervju a Asadom obavljen, naveo je da je sirijski predsjednik pokazao volju da raspiše izbore prije nego što se u avgustu završi njegov mandat, kao i da još nije odlučio da li da se ponovo kandiduje za predsjednika.

"Ako iza mene ne stoji volja naroda, neću se ponovo kandidovati", rekao je Asad. Upitan da prokomentariše napad hemijskim oružjem 21. avgusta u predgrađu Damaska, u kojem je poginulo više stotina ljudi, Asad je ponovo negirao da je njegov režim umiješan u taj događaj.

"Slika koju stvarate o meni kao nekome ko ubija sopstveni narod je pogrešna", istakao je Asad i dodao: - Zapadni zvaničnici, koji kažu da ima malo sumnje da su Asadove trupe krive za napad, više vjeruju Al Kaidi nego meni - zaključio je sirijski predsjednik za njemački list.

B92

Portal Analitika