Društvo

Vikend novine: Igor Dedović bio na spisku za likvidaciju

okpolicija
N
akon gotovo petogodišnjeg boravka u Trebinju, Kotoranin Igor Dedović (35), koji u evidencijama Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost slovi za jednog od vođa takozvanog kotorskog klana, vratio se prije 15-ak dana u taj grad.

Vikend novine: Igor Dedović bio na spisku za likvidaciju
Portal AnalitikaIzvor

Iz vrha Uprave policije Vikend novinama je rečeno da je i on, pored preminulog vođe barskog klana Luke Đurovića, bio na spisku za likvidacije Nikšićanina Veselina Pantovića, čije je namjere spektakularnim hapšenjem osujetila crnogorska policija.

Dedović, koji važi i za vlasnika čuvenog lanca picerija "Pronto", nekoliko dana nakon što je bio ranjen u pucnjavi koja se dogodila u avgustu 2008. godine, napustio je Crnu Goru.

Ipak, izvori Vikend novina iz bezbjednosnih krugova tvrde da je svo to vrijeme iz Trebinja kontrolisao djelovanje takozvanog kotorskog klana, a da je njegova produžena ruka u Crnoj Gori bio Kotoranin Jovica Vukotić, koji je u policijskom dokumentu OCTA, koji se bavi procjenom bezbjednosti, označen kao jedan od vođa te kriminalne grupe.

Dedović minulih godina nije dolazio u Crnu Goru zbog postupka koji je protiv njega vođen zbog ugrožavanja sigurnosti više osoba čega je 2010. godine Viši sud u Podgorici za njim raspisao nacionalnu potjernicu koja je godinu dana kasnije, odlukom vijeća tog suda, bez objašnjenja povučena.

 

Portal Analitika