Politika

FRATINI: Podržaću brži prijem Crne Gore u EU i NATO

0410-fratini
P
redsjednik italijanskog Udruženja za meðunarodne organizacije Franko Fratini poručio je danas, u razgovoru sa crnogorskim premijerom Milom Ðukanovićem, da će podržati ubrzavanje prijema Crne Gore u Evropsku uniju (EU) i NATO.

FRATINI: Podržaću brži prijem Crne Gore u EU i NATO
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću, bivši ministar vanjskih poslova Italije i bivši potpredsjednik Evropske komisije kazao je da Italija snažno podržava opredjeljenje i zalaganje Crne Gore ka ostvarenju strateški važnih evropskih i evroatlantskih aspiracija.

On je, kako se navodi u saopštenju, istakao da je „svjedok nevjerovatnog napretka Crne Gore u pogledu integracija i sveukupnih reformi“.

- Uvjeren sam u potrebu ubrzavanja vašeg prijema u EU i NATO, i podržaću taj proces, kazao je Fratini.

Ðukanović je ukazao na snažnu i kontinuiranu podršku Italije Crnoj Gori u savladavanju i dostizanju evropskih i evroatlantshih ciljeva.

On je naglasio da je upravo ta podrška u značajnoj mjeri doprinijela afirmaciji reformskih procesa, važnih za dalju integraciju i ukupan napredak Crne Gore i njenog društva.

Sa Fratinijem je danas razgovarao i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić koji je, kako je saopšteno iz Ministarstva, istakao značaj podrške koju Italija u kontinuitetu pruža reformskim procesima Crne Gore, posebno kad su u pitanju njene ambicije za članstvo u evropske i evroatlantske strukture.

- Pozdravljen je značaj održavanja četvrtog Strateškog seminara u Budvi, koji je prilika da se razmijene mišljenja o moguænostima jačanja stabilnosti i bezbjednosti, kaže se u saopštenju.

Foto: europarl.europa.eu

Portal Analitika