Fudbal

Kapelo: Savićević mi je donio trofej LŠ

0410ls1994
N
ekadašnji strateg Milana, Rome, Juventusa i Reala, trenutno selektor Rusije, Fabio Kapelo, na turneji trofeja Lige šampiona u Bukureštu, pričao je, između ostalog, o igračima sa ovih prostora koje je trenirao, među kojima su Dejan Savićević i Predrag Mijatović.

Kapelo: Savićević mi je donio trofej LŠ
Portal AnalitikaIzvor

Legendarni italijanski trener Fabio Kapelo istakao je da je Liga šampiona posebno takmičenje, svakako jedno od najvrednijih u karijeri svakog igrača i trenera i priznao da mu pomalo nedostaje.

"Liga šampiona je vrhunac karijere, ja sam imao sreću da jednom osvojim tu titulu, sa Milanom 1994. u Atini protiv Barselone. Prethodne nedjelje sam gledao utakmice, pratio moje igrače, vidio što ima novo. U svakakom slučaju, Liga šampiona je nešto posebno", kazao je Kapelo u intervjuu Tanjugu u Bukureštu.

Glavni akter tog čuvenog finala bio je Dejan Savićević, a Kapelo je izdvojio još dvojicu igrača sa ovih prostora.

"Uživao sam radeći sa Mijatovićem u Realu, bio sam i trener Stojkoviću na jednoj prijateljskoj utakmici, a Savićević mi je donio Ligu šampiona. Oni su bili velike zvijezde, ali osim što su bili sjajni igrači na terenu, bili su i velike ličnosti van terena", konstatovao je Kapelo.

Prema njegovim riječima, Milan ove sezone nema šanse da se uključi u trku za trofej Lige šampiona, a za Juventus, uprkos slabom početku, kaže da je trenutno najbolji italijanski tim.

"Mislim da i jedni i drugi moraju još da napreduju da bi bili konkurenti Bajernu, Borusiji, Barseloni, Realu i ostalima", dodao je trofejni stručnjak.

rtcg.me

Portal Analitika