Svijet

SAD: Ubijena žena u potjeri oko Bijele kuće imala mentalne probleme

0410_vasington
Ž
ena za koju se sumnja da je automobilom nasilno pokušala da uđe u prostor Kongresa i Bijele kuće je ubijena, dok su dvojica policajaca povrijeđena. Neimenovani zvaničnici vlasti su samo rekli da je žrtva imala "mentalne probleme".

SAD: Ubijena žena u potjeri oko Bijele kuće imala mentalne probleme
Portal AnalitikaIzvor


Šefica policije u Vašingtonu Kejti Lanijer potvrdila je sinoć na konferenciji za novinare da je žena nastradala u incidentu koji se dogodio juče u blizini Kapitol hila u Vašingtonu, rekavši da se ne zna motiv napada, ali da policija smatra da se sve to nije slučajno dogodilo.



Policija je kasnije saopštila da se ne radi o terorističkom napadu.



NBC televizija je javila da je žrtva Mirijam Keri (34) iz Konektikata. Kako prenose televizije, sumnja se da je Keri bolovala od postporođajne depresije, nakon što je prošle godine rodila djevojčicu.



Neimenovani zvaničnici vlasti su samo rekli da je žrtva imala "mentalne probleme".



Cio incident je počeo ispred između 15. i E ulice, u blizini Bijele kuće, kada je osumnjičena, pokušala nasilno da uđe u Pensilvanija aveniju koja je iz bezbjednosnih razloga zatvorena za saobraćaj.



Pošto su reagovali pripadnici Tajne službe, Keri je automobilom velikom brzinom počela da bježi sa lica mjesta, prošavši kroz crveno svjetlo, i uputivši se u pravcu Kapitol hila.



Tamo je došlo do novog susreta sa policijom, čiji su pripadnici u jednom trenutku opkolili vozilo, ali je Keri i tada uspjela da se izvuče, nakon čega su policajci upotrebili vatreno oružje.



Tokom incidenta, u kolima se nalazila i njena jednogodišnja ćerka Erika, koja nije povrijeđena.



Policija je tokom jučerašnjeg popodneva povukla naredbu o zaključavanju svih prostorija Kongresa i ljudima je dozvoljeno da izađu iz zgrade.



Bezbjednosne službe su o incidentu obavijestile i američkog lidera Baraka Obamu, a uviđaj je trajao do kasnih večernjih sati.

foto: b92

Portal Analitika