Abiznis

Pripreme za izgradnju luksuznog kompleksa: Azmont traži 3.000 građevinskih radnika

0410gradjevinci
Z
a izgradnju luksuznog kompleksa u Kumboru azerbejdžanska kompanija „Azmont investment“ traži 3.000 građevinskih radnika. S obzirom da su građevinski radnici deficitarna struka, „Azmont“ je spreman da otvori centre za obuku naših radnika u Nikšiću, Bijelom Polju i Pljevljima, piše Pobjeda.

Pripreme za izgradnju luksuznog kompleksa: Azmont traži 3.000 građevinskih radnika
Portal AnalitikaIzvor


Kako su najavili, narednih 12 mjeseci obučiće od 1.000 do 3.000 ljudi, u tesarskim, zidarskim, vodoinstalaterskim i drugim građevinskim specijalnostima.



„Najava investitora iz Kumbora o projektima koji podrazumijevaju obuku, a zatim i zapošljavanje građana Crne Gore, izuzetno raduje. Zavod za zapošljavanje pružiće punu podršku, sa svim svojim resursima, ovoj i sličnim inicijativama“, kazala je za "Pobjedu" direktorica Zavoda za zapošljavanje

Vukica Jelić

.



Ona ističe da Zavod prepoznaje svoju obavezu da podrži projekte čiji su ciljevi jačanje konkurentnosti domaće radne snage i povećanje mogućnosti za njihovo zapošljavanje.



Sada je na evidencijama Zavoda registrovano nešto više od 1.200 osoba raznih profila građevinskih zanimanja, od pomoćnih radnika do građevinskih inžinjera.



Međutim, potrebe tržišta i u ovom momentu znatno su veće, posebno za pomoćne poslove i zanate. To potvrđuje više od 3.100 izdatih radnih dozvola za strance od početka godine, upravo iz oblasti građevinarstva.



Zbog značaja ulaganja u razvoj ljudskih potencijala, Zavod kontinuirano, više od 10 godina, uključuje nezaposlena lica u programe obuka i obrazovanja. Od 2003. obučeno je više od 7.500 lica. Samo iz oblasti građevinarstva osposobljeno je više od 1.100 osoba, što predstavlja 15 odsto od ukupnog broja obučenih polaznika.

 

foto: banjalukalive.com

Portal Analitika