Svijet

Američka policija kod Kapitol hila pucala na ženu koja je autom probila blokade (VIDEO)

3puv
Ž
ena, koja je u kolima imala malo dijete, izazivač je večerašnjih incidenata ispred Bijele kuće i na Kapitol Hilu u Vašingtonu, javljaju svjetski mediji. Policija Kapitol hila je iz vatrenog oružja pogodila tu ženu nakon što je ona prvo pokušala da kolima probije blokadu ispred Bijele kuće, a onda, progonjena policijskim kolima, stigla do Kapitol hila. Policija još nije potvrdila da li je osumnjičena osoba ubijena, kako su prethodno javili američki mediji.

Američka policija kod Kapitol hila pucala na ženu koja je autom probila blokade (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Agencija Rojters navodi, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, da je policija na licu mjesta ubila osumnjičenu žensku osobu. Incident je počeo ispred Bijele kuće, kada je za sada neidentifikovana osoba upravljajući crnim sedanom pokušala da prođe ka dijelu Pensilvanija avenije koja je zatvorena za saobraćaj.

- Vozilo su zaustavili pripadnici Tajne službe u uniformi, nakon čega je auto velikom brzinom počeo da se udaljava, prošavši nekoliko crvenih svjetala, a policija je započela potjeru - rekao je šef policije Kapitol hila Kim Dajn.

Kako prenose CNN i NBC, policija je započela potjeru za vozilom, a žena koja je upravljala autom uputila se prema Kapitol hilu, gdje je pokušala da na silu prođe bezbjednosnu barijeru ispred Kongresa, na što je policija uzvratila vatrom.

Sa ženom je u vozilu bilo i malo dijete, staro dvije-tri godine, javljaju televizije. Medijska kuća ABC navodi da dijete nije povrijeđeno. Žena kod sebe nije imala nikakve dokumente i automobil je bio iznajmljen. U njenom vozilu nije pronađeno nikakvo oružje. "Blumberg" i Rojters tvrde da je žena ubijena u incidentu, dok šef policije Dajn kaže da je ona u pritvoru, ali nije rekao kakvo je njeno stanje.

Čini se da dijete nije povrijeđeno, javlja CNN, dok AP, pozivajući se na zvaničnike za bezbijednost američkog Senata, prenosi da je ono prebačeno u bolnicu.

- Video sam da policajac uzima dijete u naručje i odnosi ga sa mjesta incidenta - rekao je jedan svjedok "Vašington postu".

Dajn je rekao da je moguće da je u automobilu bilo i dijete, kako su preneli mediji, ali da ne može da potvrdi da je osumnjičena osoba ubijena. Šef policije je istakao i da je jedan policajac povrijeđen prilikom udara kola, a da nijedan nije pogođen metkom. U istragu je uključen i FBI.

Nema informacija da je incident povezan sa terorizmom. Pucnjava, koja se dogodila samo nekoliko blokova od Vrhovnog suda, čula se dok su zasijedali Predstavnički dom i Senat.

Britanska agencija je ranije navela da je nekoliko kancelarija američkog Kongresa zatvoreno zbog ovog incidenta. Ljudima koji su stajali ispred zgrade Vrhovnog suda koja se nalazi preko puta Kongresa vlasti su rekle da se brzo sklone u zgradu suda.

U obavještenju koje je dostavljeno putem elektronske pošte, policija na Kapitolu upozorila je ljude "da se zatvore, zaključaju i drže podalje od spoljnih vrata i prozora". Policija je nakon pola sata povukla naredbu o zaključavanju svih prostorija Kongresa i ljudima je dozvoljeno da izađu iz zgrade. Kongres je u pola četiri popodne nastavio sa uobičajenim radom.

O događaju je obaviješten i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama.

Izvor: Tanjug, Srna,Blic.rs

Portal Analitika