Abiznis

Budvanski DF podnio krivične prijave zbog gradnje TQ Plaza

310tqplazaok
O
dbornici Demokratskog fronta (DF) u Budvi podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv odgovornih iz Vlade, Tužilaštva i Opštine, zbog sumnje da su se udružili zbog sticanja dobiti na štetu lokalne samouprave prilikom gradnje TQ centra Plaza.

Budvanski DF podnio krivične prijave zbog gradnje TQ Plaza
Portal AnalitikaIzvor

Odbornik DF-a Božidar Vujičić naveo je da je krivična prijava podnijeta specijalnom tužiocu za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, jer su odgovorni u procesu prikupljanja planske dokumentacije, raspisivanja tendera, kao i prilikom raspodjele nepokretnosti, organizovano nanijeli štetu Opštini Budva.

Oni su, kao tvrdi, bez saglasnosti Skupštine opštine Budva o načinu raspolaganja državnom imovinom, usvojili ugovor o ustupanju radova na izradi projektne dokumentacije i izgadnje TQ centra Plaza. Odgovorni su, prema riječima Vujičića, potpisali anekse ugovora o ustupanju radova i izradi projektne dokumentacije, kao i Sporazum o regulisanju međusobnih obaveza i prava između Opštine i kompanije “Trejdjunik”.

Odbornik DF-a Stevan Džaković kazao je da su na sjednicama SO Budva više puta bezuspješno pozivali državnog tužioca da provjeri njihove navode. Odbornici su tražili i da im se saopšti da li se budvanska Opština uključila u gradnju TQ centra Plaza bez saglasnosti Skupštine Opštine, kao i da li je tenderska procedura za taj projekat počela kada za parcele nije postojala detaljna razrada planske dokumentacije.

Džaković je rekao da su tim nezakonitim poslom učinjene krivične radnje nadležnih.

Odbornik DF-a, Mihailo Backović smatra da je riječ o još jednom u nizu štetnih ugovora, kojim je Budvi i njenim građanima nanijeta nenadoknadiva šteta.

-Sve je rađeno netransparentno i bez saglasnosti Skupštine Opštine, uz obmane opštinskih čelnika da će u TQ centru Plaza biti smješene kulturne institucije, poput biblioteke i pozorišne sale, od čega nema ništa- naveo je Backović.

 

Portal Analitika