Abiznis

Žugić: U praksu uvesti procjenu uspješnosti sudskih sporova

1209zugicvladaok
M
inistar finansija Radoje Žugić kazao je, za Dnevne novine, da bi potrošačke jedinice trebalo da “u praksu uvedu procjenu uspješnosti sudskih sporova, jer bi to dalo doprinos realnijem planiranju rashoda po osnovu sudskih sporova”.

Žugić: U praksu uvesti procjenu uspješnosti sudskih sporova
Portal AnalitikaIzvor

- Istovremeno je neophodno da starješine potrošačkih jedinica budu posebno obazrivi i odgovorni kada je riječ o striktnom poštovanju radno-pravne regulative. U ovom dijelu, funkcionisanje Agencije za mirno rješavanje sudskih sporova značajno doprinosi bržem i efikasnijem rješavanju radnih sporova, odnosno izbjegavanju složenih i skupih sudskih postupaka - rekao je Žugić za Dnevne novine.

Žugić navodi da važeća regulativa definiše institut odgovornosti za pričinjenu štetu, ukoliko je ista nastupila svjesnim, odnosno namjernim činjenjem.

- Stav Ministarstva finansija je da takve greške nesporno moraju biti sankcionisane. Istovremeno treba imati u vidu da se određene nepravilnosti dešavaju usljed objektivnih okolnosti koje, u datom trenutku, ne mogu biti izbjegnute - rekao je Žugić.

Ministarstvo finansija i Vlada, kako je dodao, prepoznali su problem rastućih troškova po pitanju sudskih rješenja i istim se bave kako na sjednicama Vlade, tako i na pojedinačnim sastancima vezanim za ova pitanja.

- Evidentirani problem nastojimo da minimiziramo, kroz vođenje preciznije evidencije i praćenje toka sudskih postupaka, te uvažavanja ovih informacija prilikom planiranja budžeta - kazao je Žugić.

Portal Analitika