Abiznis

Đukanović: Ekonomski razvoj uz pomoć Svjetske banke

0210milo2
U
prkos ekonomskoj krizi, naše opredjeljenje je razvoj uz podršku partnera kao što je Svjetska banka, saopštio je premijer Crne Gore Milo Đukanović na sastanku da direktorkom Svjetske banke za zemlje jugoistočne Evrope Elen Goldštajn i šeficom Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i BiH Anabel Abreu.

Đukanović: Ekonomski razvoj uz pomoć Svjetske banke
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vlade ukazao je na prioritetne aktivnosti  u cilju podizanja kvaliteta života građana.

- Rast ekonomije i ukupan društveni razvoj, predstavljaju imperative u narednom periodu, kazao je Đukanović i dodao da su razvojne mogućnosti prepoznate prije svega u oblasti turizma, energetike i unapređenju infrastrukture.

- Uprkos ekonomskoj krizi, naše opredjeljenje je razvoj uz podršku partnera, kao što je Svjetska banka, kazao je Đukanović.

Direktorka Svjetske banke Elen Goldštajn dala je snažnu podršku aktivnostima Vlade u pravcu stabilizovanja javnih finansija i unapređenju kvaliteta života građana.

- Imate jasne ideje u tom pogledu, što ocjenjujemo izuzetno pozitivnim, kazala je Goldštajn.

Sagovornici su se saglasili da i u narednom periodu treba nastaviti dijalog i saradnju u cilju stvaranja preduslova za realizaciju zajedničkih aktivnosti i kroz dijalog i partnerstvo doći do rješenja za dugoročnu stabilnost i razvoj Crne Gore.

Portal Analitika