Društvo

Husović: U Šavniku se sa malo novca može mnogo uraditi

refethuok
U Šavniku se sa vrlo malo novca mogu pokrenuti projekti koji bi značajno ublažili probleme žitelja najmanje crnogorske opštine, ocijenio je potpredsjednik Vlade Rafet Husović.

Husović: U Šavniku se sa malo novca može mnogo uraditi
Portal AnalitikaIzvor

Husović je danas, zajedno sa direktorom Direkcije za javne radove Žarkom Živkovićem i predstavnicima ministarstava finansija i ekonomije, boravio u radnoj posjeti opštini Šavnik, saopšteno je iz Vlade.

Predstavnici Vlade su sa predsjednikom Opštine Mijomirom Vujačićem razgovarali o stanju u opštini, projektima čija je realizacija u toku i onima koji su već realizovani.

Husović je, kako se navodi u saopštenju, istakao zadovoljstvo realizovanjem brojnih projekata, pogotovo onih za koje je bila zadužena Direkcija javnih radova, osvrnuvši se pri tom i na one koje će podržati Vlada, a koji su planirani za narednu godinu.

Prema riječima Husovića, Vlada je najviše zainteresovana za razvojne projekte na sjeveru Crne Gore, s obzirom na veliku nezaposlenost u tom regionu.

„Naša želja je da pomognemo lokalnim upravama kako bi zaposlile što veći broj ljudi. U Šavniku smo se uvjerili da sa vrlo malo novca možemo pokrenuti projekte koji bi značajno ublažili probleme žitelja najmanje crnogorske opštine”, rekao je Husović.

Vujačić je kazao da je sa predstavnicima Vlade razgovarao o o infrastrukturnim projektima čija je realizacija u toku, ali i o planovima lokalne uprave za koje su dobili podršku Vlade.

„Identifikovali smo problem tretmana otpadnih voda i deponije, a obećana nam je podrška i na započetim infrastrukturnim projektima“, naveo je on.

Vujačić je kazao da je sagovornike upoznao sa ekonomsko-socijalnim poteškoćama i nedostatkom privrednog sektora.

On je rekao da su predstavnici Opštine „naišli na razumijevanje i podršku kada je riječ o potencijalnim investitorima, među kojima su kompanija 'Grbović' za izgradnju ski-centra na Kruševicama, partneri za izgradnju kampa u Komarnici, ali i oni koji su zainteresovani za korišćenje vodnih potencijala šavničkog kraja“.

„Najviše me obradovalo to što smo dobili obećanje da će nam se stručno i finansijski pomoći u izradi projekata koje do sada nijesmo uspjeli ponuditi brojnim donatorima", dodao je Vujačić.

foto: bicent.com

Portal Analitika