Svijet

Britanski premijer sam pravi hljeb

0210dejvid-kameron
U
kući britanskog premijera jede se hljeb koji pravi premijer! Pravdajući se što ne zna koliko košta vekna, Dejvid Kameron je ispričao da ima aparat za pravljenje hljeba, da brašno nabavlja na jugu Engleske i da za pola minuta završi sve što je potrebno. Ostalo uradi „pekarica“, prenosi portal rts.rs.

Britanski premijer sam pravi hljeb
Portal AnalitikaIzvor

Britanske političare redovno pitaju o cijenama da bi se provjerilo da li znaju kako žive njihovi sugrađani.

Kameron koji se školovao u elitnom koledžu Iton i na Univerzitetu u Oksfordu, izjavio je da ne kupuje hljeb jer koristi kućnu pekaru, kuhinjski aparat za miješenje i pečenje, a brašno nabavlja u mlinu u svom izbornom okrugu na ugu Engleske.

„Stavite brašno u aparat za hljeb, podesite tajmer da se uključi tokom noći i, kada se probudite, divan miris se širi iz kuhinje“, rekao je premijer za londonski Radio LBC.

„Potrebno je samo 30 sekundi da se stave sastojci u aparat“, rekao je Kameron i pohvalio se da njegova djeca obožavaju domaći hljeb koji on pravi.

Voditelj radio-programa je ipak obavijestio premijera da hljeb u radnji košta 47 penija (0,56 eura).

Mediji su premijera ubrzo prozvali „pekar Kameron“ i napravili slike iz kuhinje.

Prije Kamerona konzervativni gradonačelnik Londona Boris Džonson, takođe bivši đak Itona i Oksforda, priznao je za radio da ne zna cijenu mlijeka.

Kada mu je rečeno da mlijeko košta upola manje nego što je procijenio, Džonson je rekao: „Eto, ne znam cijenu mlijeka, pa što?“.

Potpredsjednik opozicione, Laburističke stranke, Majkl Dager, rekao je za isti radio da premijer „nema veze sa stvarnošću“.

„Jedino iznenađenje je bilo što je rekao da ima aparat za pečenje hljeba. Većina ljudi bi pretpostavila da ima bar pekaru, a ne samo taj uređaj“, rekao je Deger.

Portal Analitika