Politika

MVPEI: U Njujorku nije bilo protesta Albanaca

0210konzulatny
P
rotesta pred zgradom UN-a u vrijeme obraćanja premijera Mila Đukanovića nije bilo, a oko 20 demonstranata je pola sata protestovalo na ulici ispred zgrade Generalnog konzulata Crne Gore i sjedišta Albansko-američkog savjeta, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

MVPEI: U Njujorku nije bilo protesta Albanaca
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljeno Portalu Analitika koje je ovo ministarsvo izdalo povodom, kako navode, medijske interpretacije protesta grupe albanskih ekstremista u Njujorku, navodi se i da su visoki funkcioneri Albanije i Kosova iskazali žaljenje zbog tih događaja.

- Protest predstavnika albanske dijaspore u Njujorku, na dan odžavanja godišnje večere Albansko-američkog savjeta (NAAC), okupio je zanemarljiv broj pojedinaca, pripadnika politički radikalnijih albanskih klubova iz Detroita. Njihova reakcija je bila usmjerena prema organizatorima Gala večere, zbog upućivanja poziva predsjedniku Vlade Milu Đukanoviću. Napominjemo da predsjednik Vlade nije ni planirao da prisustvuje večeri, te da je na takav poziv prethodnih i ove godine, u ime države Crne Gore, bio prisutan ambasador Crne Gore. Protesta u vrijeme obraćanja premijera, pred zgradom UN-a nije bilo, a oko 20 demonstranata je pola sata protestovalo na ulici ispred zgrade Generalnog konzulata Crne Gore, odnosno ispred sjedišta NAAC-a, koje se nalazi u istoj zgradi. Na protest ispred Sale „Cipriani“ u kojoj je organizovana večera, došlo je manje od 15 osoba sa transparentima na albanskom jeziku. Delegacija Crne Gore, koja je prisustvovala večeri, bila je srdačno primljena i pozdravljena od svih učesnika. Visoki funkcioneri Albanije i Kosova su iskazali svoje žaljenje zbog ovih događaja i prenijeli uvjeravanja da se radi o neprihvatljivim stavovima zanemarljivog broja ekstremnih grupa – stoji u saopštenju iz MVEPI.

Foto: city-data.com

Portal Analitika