Društvo

VELJOVIĆ: Pogrešno sam interpretiran, neko želi da me diskredituje

0210veljovic
B
ivši direktor policije i aktuelni savjetnik za bezbjednost Predsjednika Crne Gore, Veselin Veljović kazao je za radio Antena MPobjedu da je pogrešno interpretiran njegov iskaz kao svjedoka da afere u Crnoj Gori organizuju kriminalci iz Agencije za nacionalnu bezbjednost i policije.

VELJOVIĆ: Pogrešno sam interpretiran, neko želi da me diskredituje
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o izjavi tokom svjedočenja u postupku koji se vodi protiv Milenka Rabrenovića, bivšeg vozača Veljovića koji je optužen za ugrožavanje sigurnosti novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Veljović za podgorički radio objašnjava da su pojedini mediji pogrešno interpretirali njegove riječi u vezi sa tim da su neki službenici Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost u prethodnom periodu imali određene kontakte sa osobama iz kriminogenih struktura.

- To su osobe koje su imale učešće u pojedinom osmišljavanju afera i aktivnosti prema meni lično, te da oni zbog takvih aktivnosti i kontakata sa pojedincima iz kriminalnih struktura nijesu imali radni angažman sa konkretnim djelovanjem, odnosno da su bili bez rasporeda - kazao je za Antenu M.

On za Pobjedu iznosi više detalja koji se tiču napada na Lakić - od toga da nije nalogodavac navodnog napadača Ivana Buškovića, do sumnje da je novinarka mogla da prepozna ko je napao, pošto joj je napadač prišao s leđa.

- Saznanja koja imam ukazuju da su vršeni pritisci na svjedoke, uništavani dokazi i druge aktivnsoti kako bi se dokazala navodna krivica i moja veza sa tim događajem - tvrdi Veljović i dodaje kako je početni podatak za rasvjetljavanje tog događaja "potekao od operativca službe bezbjednosti koji je bliski prijatelj Lakić".

Veljović naglašava kako ima povjerenje u postupanje i odluku sudije koji vodi taj slučaj, kao i da veliki broj pripadnika službi bezbjednosti, MUP-a, UP i ANB-a ima "visoke morlane i profesionalne reference i da u kontinuitetu daju doprinos osjećaju sigurnosti i bezbjednosti svih građana".

- Postupak protiv Rabrenovića, kao i mnogi drugi, usmjeren je na moju ličnu i profesionalnu diskreditaciju. Godinama je to pokušavano dok sam radio kao direktor UP: od afere "Listing" do posljednjeg slučaja "Brajušković". U odnosu na ta dešavanja svoj stav sam uvijek jasno i precizno saopštavao - zaključuje Veljović za Pobjedu.

Portal Analitika