Fudbal

LŠ: Šampion kod Sitija, Manćini debituje protiv Juvea

LigaSampionaLogo
U
srijedu su na programu mečevi drugog kola Lige šampiona u grupama A, B, C i D, a derbi se igra u Mančesteru, đe Siti dočekuje prvaka Evrope Bajern Minhen.

LŠ: Šampion kod Sitija, Manćini debituje protiv Juvea
Portal AnalitikaIzvor

Grupa A:

Šahtjor – Mančester Junajted

Bajer Leverkuzen – Real Sosijedad

Poslije poraza od VBA kod kuće, Junajted želi da se iskupi dobrom partijom u Ligi šampiona sa Šahtjorom. Menadžer ’Crvenih đavola’ Dejvid Mojs ne očekuje lak posao u Donjecku.

"Moramo da izađemo sa jakim timom, gostovanje u Ukrajini je teško jer Šahtjor ima dobar skor kod kuće“, rekao je Mojs.

Ukoliko Škot riješi da stavi Rajana Gigsa u prvu postavu, Velšanin će postaviti rekord po broju nastupa u elitnom takmičenju – Raul i on trenutno imaju po 144 utakmice.

Poraženi iz prvih mečeva nastojaće da poprave šanse za plasman dalje – trener Bajera Sami Hipija svjestan je važnosti utakmice.

"Čeka nas veoma težak meč, nije potrebno da naglašavam koliko nam je važan“, rekao je Finac.

Još više gori pod nogama Sosijedadu, koji je u prvom meču poražen kod kuće.

"Želimo da izvučemo što je više moguće iz meča u Leverkuzenu. U grupnoj fazi takmičenja sve teče jako brzo, a mi smo već izgubili prvi meč. Daćemo sve od sebe“, izjavio je odbrambeni fudbaler Baskijaca Karlos Martines.

Grupa B:

Juventus – Galatasaraj

Real Madrid – Kopenhagen

Juventusu gostuje turski Galatasaraj sa novim trenerom Robertom Mančinijem. Italijan je u poneđeljak potpisao trogodišnji ugovor sa šampionima Turske.

“Veoma sam srećan što sam u klubu kao što je Galatasaraj. Utakmica u srijedu protiv Juvea je veoma važna za mene i srećan sam što će moj debi biti upravo protiv Juventusa”, rekao je nekadašnji trener Sitija i Intera.

U prvom kolu Lige šampiona Galata je kući izgubila od Reala sa 6:1 i taj rezultat iznenadio je trenera Juventusa Antonija Kontea.

“Kada sam vidio rezultat, pomislio sam da nešto nije u redu, pa sam odgledao cijelu utakmicu i vidio da rezultat ne odslikava pravo stanje stvari na terenu. Znamo da neće biti lako jer Galata ima nekoliko vrhunskih igrača. Drogba je lider i primjer ostalima”, rekao je Konte.

U drugom meču grupe Real će na Bernabeu dočekati Kopenhagen nakon razočaravajućeg poraza od Atletika na istom mjestu za vikend.

“Dok dođemo do protivničkog šesnaesterca više nemamo prostora da pronađemo pozitivno rješenje. Kada igrate protiv dobro organizovane ekipe, mnogo je teže postići gol. Nijesmo dobro igrali protiv Atletika, moraćemo da se popravimo već u srijedu. Naš stav na terenu mora da bude pozitivniji”, rekao je Anćeloti pred duel sa Kopenhagenom.

Grupa C:

Anderleht – Olimpijakos

PSŽ – Benfika

Uprkos tome što je Benfika u nacionalnom šampionatu tek peta na tabeli sa 11 bodova, trener PSŽ-a Loran Blan kaže da su Portugalci kvalitetan tim.

"Dosadašnji rezultati nijesu prava slika kvaliteta. Benfika je tim koji voli da dominira i da nametne rivalu svoj stil igre. Ne znam hoće li se tako ponašati i u LŠ, ali poznajemo ih dobro“, izjavio je Blan, čiji tim je u prvoj rundi dobio Olimpijakos 4:1. I Benfika je slavila u prvom kolu, bila je bolja od Anderlehta 2:0.

Trener Anderlehta Džon van den Brom napraviće jednu izmjenu u odnosu na postavu iz meča sa Lirsom (pobjeda 2:0) – Mitrović, koji je suspendovan u ligi, zauzeće mjesto u napadu umjesto Ašemponga. Sa druge strane, Pirejci su imali mnogo problema sa povredama, ali stanje se popravlja – neće igrati Mačado, a u tim bi mogli da se vrate Salino i Papadopulos.

Grupa D:

CSKA – Viktorija Plzenj

Mančester Siti – Bajern

Derbi dan igra se u Mančesteru, đe Sitiju stiže branioc evropske titule – Bajern. ’Građani’ su nesrećno izgubili od Aston Vile u Premijer ligi, a Fernandinjo vjeruje da bi trijumf nad Bavarcima bio značajan iz više razloga.

"Prošle sezone Bajern je bio najbolji u Evropi i ako ih mi pobijedimo, to će odjeknuti u fudbalskoj javnosti. To bi bio veliki pokazatelj naše snage i poruka ostalima, zato je trijumf bitan“, rekao je vezni fudbaler.

Siti je slavio u prvom meču, baš kao i Bajern, koji hara i u Bundesligi. Trener Pep Gvardiola očekuje teško gostovanje.

"Siti je jedan od najboljig timova na svijetu sa sjajnim trenerom (Pelegrinijem)“, rekao je Gvardiola.

U drugom meču grupe sastaju se ekipe od kojih se očekuje da se bore za treće mjesto i plasman u Ligu Evrope – igraju CSKA i Viktorija Plzenj.

Portal Analitika