Košarka

KSCG: Predsjedništo usvojilo ostavku Djordja Pavićevića

KSCGlogo
P
redsjedništvo Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) usvojilo je danas ostavku selektora muške kadetske rerprezentacije Đorđija Pavićevića, ali se nije izjašnjavalo o izvještajima ostalih selektora.

KSCG: Predsjedništo usvojilo ostavku Djordja Pavićevića
Portal AnalitikaIzvor

Saopšteno je da su razmatrani izvještaji selektora svih reprezentativnih selekcija, osim muške seniorske Luke Pavićevića, koji, kako je navedeno, iz opravdanih razloga nije podnio izvještaj. Najavljeno je da će se Predsjedništvo o izvještajima izjasniti kada bude stigao i izvještaj Luke Pavićevića.

Odlučeno je da se uz tri muške mlađe reprezentativne selekcije (mlada, juniorska i kadetska), za takmičenje na prvenstvu Evrope B divizije prijavi i ženska juniorska reprezentacija.

Koordinator mlađih kategorija Vlado Šćepanović Predsjedništvu je iznio svoje viđenje trenutne situacije i dao sugestije za unaprijeđenje rada u tim uzrasnim kategorijama.

Dogovoreno je da svi klubovi Prve A muške crnogorske lige (I A MCKL) mogu registrovati po tri strana igrača, a obavezni su da među 12 prijavljenih košarkaša za utakmicu imaju tri mlada igrača (1994. godište i mlađi), od kojih jedan uvijek mora biti u igri.

Saopšteno je da će se igrači iz Srbije i Bosne i Hercegovine, u muškoj i ženskoj konkurenciji, od ove godine tretirati kao strani igrači.

"Takmičenje u I A MCKL počeće 19/20. oktobra, dok će Prva liga košarkašica startovati 26/27. oktobra. Svi klubovi I A ŽCKL mogu da registruju po tri strane igračice, a obavezni su da među 12 prijavljenih igračica za utakmicu imaju tri mlada igračice (1994. godište i mlađe), od kojih jedna uvijek mora biti u igri", piše u saopštenju nakon sjednice.

Navodi se da će klubovi I A MCKL i I A ŽCKL morati da imaju po dvije kategorije u Ligama mladih.

"Prva B MCKL počinje 19/20. oktobra, a klubovi mogu da prijave po dva strana igrača, a obavezni su da među 12 prijavljenih igrača za utakmicu imaju tri mlada igrača (rođena 1996. godine i mlađe), od kojih jedan mora stalno biti na terenu", piše u saopštenju.

Saopšteno je da će funkciju komesara Prve A MCKL i I B MCKL i dalje obavljati Miomir M. Mugoša, Igor Popović će i dalje biti komesar I A ŽCKL i Kupa Crne Gore, dok će Petar Popović, Radovan Mirović i Mirjana Sekulić biti komesari Liga mladih.

Predsjedništvo je pozitivno ocijenilo organizaciju i realizaciju Memorijalnog turnira Ljubo Jovanović, koji je održan 27. i 28. septembra u Podgorici. Redovnoj sjednici Predsjedništva KSCG, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, prisustvovalo je deset od 13 članova. (MINA)

Portal Analitika