Region

Sanader zažalio što je dao ostavku

110ivosanaderok
B
ivši hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je danas u zagrebačkom Županijskom sudu da mu je krivo što je zbog pritiska oko teritorija dao ostavku.

Sanader zažalio što je dao ostavku
Portal AnalitikaIzvor

„Danas sa ovim iskustvom to ne bih uradio. Krivo mi je zbog torture koju prolazi moja porodica i moji prijatelji. USKOK-ova optužnica nema veze sa stvarnošću. Zašto bih sve to, sav taj trud i energiju koju sam uneo u vodjenje stranke i države uništio udruživanjem sa bilo kime“, rekao je Sanader, iznoseći svoju odbranu na suđenju u slučaju „Fimi media“, javlja Tanjug.

On je drugog dana iznošenja odbrane rekao da je „ovdje reč o poltiičkom progonu“ jer, kako je rekao, „kada je Sanader u zatvoru drugi su mirni“.

-To je bila misao vodilja tadašnjeg vodstva HDZ-a- rekao je Sanader i dodao da HDZ kao stranka nije odgovorna za postupke pojedinaca, ma kako se oni zvali.

Drugog dana iznošenja odbrane "slučaju Fimi medija" Sanader je rekao da ga je lažnim iskazom inkriminisao bivši generalni sekretar HDZ-a Ivan Jarnjak, koga je on, kako tvrdi, spasio Haškog tribunala, gde je trebalo da mu se sudi zbog ratnih zločina.

"Afera Fimi" media je najopsežniji spis u istoriji hrvatskog pravosudja sačinjen na 70.000 stranica u 120 tomova, sa optužnicom na 565 stranica. Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (USKOK) je ispitala stotine svjedoka i pribavila gomilu dokumentacije.

Sanader, koji je bio i šef tada vladajućeg HDZ-a, optužen je za proneveru "tešku"  preko deset miliona eura.

Portal Analitika