Abiznis

Šljivančanin: Prioritet obnova Savinog Kuka i hotela

110husoviczabljakok
P
otpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović boravio je danas, zajedno sa direktorom Direkcije za javne radove Žarkom Živkovićem, predstavnicima Ministarstava finansija i Ministarstva ekonomije, u radnoj posjeti Žabljaku, saopšteno je Portalu Analitika iz Vladinog biroa za odnose s javnošću.

Šljivančanin: Prioritet obnova Savinog Kuka i hotela
Portal AnalitikaIzvor

-U razgovoru sa predsjednikom opštine Isailom Šljivančaninom, govorilo se o stanju u opštini, projektima koji su već realizovani i onima čija je realizacija u toku. Posebna pažnja posvećena je projektima izgradnje prečišćača otpadnih voda i Sportskog centra, vrijednih 4.000.000 eura, koje sa po 50 odsto finansiraju Vlada Crne Gore i Centar za međunarodnu saradnju i razvoj Republike Slovenije, a čiji je nosilac Direkcija za javne radove Crne Gore. Na sastanku je bilo riječi i o budućim projektima, kao i mogućnostima podrške Vlade opštini Žabljak u realizaciji razvojnih i infrastrukturnih projekata, koji bi mogli biti planirani u budžetu za 2014. godinu. Kao prioritetne projekte, predsjednik opštine je naveo rekonstrukciju skijališta Savin Kuk i hotelâ “Planinka” i “Jezera”, te izgradnju restorana na Crnom jezeru i fudbalskog stadiona i nastavak istražnih radova na pronalaženju novih količina vode u reonu Bosače- precizirano je u saopštenju.

Predsjednik Šljivančanin je istakao značaj pomoći Vlade opštini Žabljak u zimskom održavanju ulica i lokalnih puteva, uz zajedničku konstataciju da je u Žabljaku tokom 2013.godine dosta urađeno.

Portal Analitika