Društvo

Mašulović na sastanku političkih direktora Zapadnog Balkana

110masulovickranjok
P
omoćnik ministra odbrane za politiku Ivan Mašulović učestvovao je danas na sastanku političkih direktora zemalja Zapadnog Balkana (SEEC), koji se održava na brdu kod Kranja u okviru slovenačke inicijative o harmonizaciji i racionalizaciji regionalnih projekata i inicijativa, saopšteno je Portalu Analitika iz ministarstva.

Mašulović na sastanku političkih direktora Zapadnog Balkana
Portal AnalitikaIzvor

“Sastankom su kopredsjedavali pomoćnik ministra BiH i predstavnik Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške. Sastanak je otvorio državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije Bogdan Benko. Predstavnici država članica SEEC-a, koje su domaćini regionalnih centara za obuku, predstavili su njihove kapacitete kao i planove za dalji razvoj i u duhu NATO koncepta ,,smart defense“ razgovarali o potrebi racionalizacije postojećih centara”, navedeno je u saopštenju.

Kako je precizirano, učesnici su se saglasili da se u okviru SEEC-a postiglo puno na polju regionalne odbrambene saradnje, ali budući da postoji  puno preklapanja sa agendama drugih inicijativa i organizacija u regionu, zaključili su da bi bilo dobro da se aktivnosti SEEC-a prenesu na neku drugu regionalnu inicijativu u kontekstu harmonizacije i racionalizacije regionalnih projekata.

-Sastanku su, pored pomoćnika Mašulovića, prisustvovali i vojni ataše u Sloveniji Branislav Keković, šef Direkcije za međunarodnu saradnju major Saša Jovanović i savjetnik u Direkciji za međunarodnu saradnju Marina Otašević. Pored crnogorske delegacije, na sastanku su učestvovali i predstavnici Ministarstava odbrane Slovenije, Bosne i Hercegovine, Norveške, Albanije, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Belike Britanije, kao i predstavnici OEBS, NATO, RACVIAC, RCC i ITF- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika