Društvo

Stvoreni uslovi za gradnju stadiona na Cetinju

stadion
U
svajanjem Detaljnog urbanističkog plana „Zona sporta“ u Skupštini Prijestonice Cetinje, danas su formalno stvoreni uslovi za gradnju fudbalskog stadiona na Obilića poljani.

Stvoreni uslovi za gradnju stadiona na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Plan je usvojen glasovima 23 od 26 prisutnih odbornika, a usvajanjem DUP-a okončane su sve urbanističke barijere u pravcu gradnje pomenutog projekta, saopšteno je iz Prijestonice.

Podsjetimo, gradska uprava u minulom je periodu, u svijetlu proslave stoljeća postojanja fudbalskog kluba „Lovćen“, najavila aktivnosti u cilju gradnje savremenog fudbalskog stadiona. Pomenutu inicijativu podržao je i Fudbalski savez Crne Gore, koji je već iskazao spremnost da aktivno učestvuje u realizaciji navedene ideje.

- Današnjim usvajanjem DUP „Zona sporta“ napravljen je korak naprijed ka početku gradnje fudbalskog stadiona kakav Cetinje zaslužuje. Od sada, sve je na gradskoj upravi, koja u ovom procesu ima snažnu podršku Fudbalskog saveza i Vlade Crne Gore. Potrudićemo se da u što bližem vremenu napravimo svu neophodnu dokumentaciju, kako bi već sljedeće godine počeli radove - rekao je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović.

U predstojećem vremenskom okviru, slijedi izrada idejnog i glavnog projekta stadiona na Obilića poljani, ali i izrada ostale dokumentacije u pravcu raspisivanja javnog tendera.

 

Portal Analitika