Politika

Dinkić savjetnik Đukanovića?

0110mladjandinkicok
B
ivši srbijanski ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, trebalo bi, kako je objavio beogradski Press, uskoro da postane novi savjetnik crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

Dinkić savjetnik Đukanovića?
Portal AnalitikaIzvor

Vlada Crne Gore je, prema pisanju tog lista, veoma zainteresovana da Dinkića angažuje za specijalnog savjetnika za investicije.

Nekoliko preliminarnih sastanaka o saradnji već je obavljeno, a Dinkić će narednih dana imati finalne razgovore sa najvišim zvaničnicima crnogorske Vlade o mogućem angažmanu. Press piše da je Dinkić veoma blizu odluke da prihvati taj posao.

Dinkića su za tu prestižnu funkciju preporučili brojni čvrsti kontakti koje ima sa vodećim ličnostima sa međunarodne finansijske scene, ali i njegovo iskustvo u dovođenju investitora u Srbiju.

- Crnogorska Vlada nedavno je Dinkiću ponudila tu poziciju, imajući u vidu prije svega njegovo iskustvo u privlačenju velikih investitora u Srbiju - rekao je neimenovani izvor lista.

On je podsjetio da se među njima izdvajaju Fiat, Boš, Kontinental, Mercedes, Etihad, Gorenje i Benetton.

- Istovremeno, poznato je da je Dinkić na osnovu višegodišnjeg iskustva stekao čvrste veze u brojnim svetskim centrima poput Njemačke, Italije, Rusije, Kine, Azerbejdžana, kao i Ujedinjenim Arapskim Emiratima- naveo je sagovornik.

Prema njegovim riječima, na listi Dinkićevih referenci nalazi se i njegovo lično poznanstvo sa vodećim ličnostima najsnažnijih međunarodnih institucija.

- Dinkić ima odlične kontakte u Svjetskoj banci, Evropskoj investicionoj banci, Evropskoj banci za obnovu i razvoj, kao i velikim investicionim fondovima. Sve je to kumovalo da dobije ponudu crnogorske Vlade - rekao je sagovornik lista.

On je dodao da su preliminarni razgovori već obavljeni i da bi sredinom sedmice trebalo da bude održan finalni, poslije koga će definitivno biti poznato da li će Dinkić prihvatiti ponudu.

Portal Analitika