Politika

Danas saslušanje Lukšića zbog Sirije

luksic
S
kupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike saslušaće danas ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Igora Lukšića, povodom odluke Vlade o pridruživanju Zajedničkoj izjavi o Siriji. Kako je objavljeno na sajtu Skupštine, članovi Odbora jednoglasno su podržali inicijativu za saslušanje Lukšića, koju je podnio poslanik Demokratskog fronta, Milan Knežević.

Danas saslušanje Lukšića zbog Sirije
Portal AnalitikaIzvor

Knežević je ranije ocijenio da pridruživanje Crne Gore Zajedničkoj izjavi o Siriji predstavlja još jedan u nizu diplomatskih i političkih “lupinga” Lukšića, od kojih Crna Gora neće imati nikakve koristi, a šteta, kako je naveo, može biti neprocjenjiva, javila je agencija Mina.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) ocijenjeno je da je pridruživanje Zajedničkoj izjavi o Siriji odgovoran odnos Crne Gore u prema globalnim prijetnjama poput upotrebe hemijskog oružja, kakav se i očekuje od članice Savjeta Ujedinjenih nacija (UN) za ljudska prava.

Podržavanjem Zajedničke izjave, kako su poručili, data je podrška međunarodnim naporima „u pronalaženju zajedničkog odgovora na taj zločin i traženju političkog rješenja, kroz punu implementaciju 2012 Ženeva Kominikea”.

“Odnosno što snažnijeg konsenzusa u Savjetu bezbjednosti, nakon izvještaja tima UN, kako bi se u potpunosti sprovela zabrana korišćenja hemijskog oružja”, kazali su iz MVPEI. (TVCG)

 

Portal Analitika