Društvo

Veljović: U policijskim službama postoje kriminalne strukture

2709veljovic
Bivši direktor policije Veselin Veljović rekao je da u policijskim i obavještajnim službama postoje kriminalne strukture protiv kojih su vođene istrage zbog čega jedno vrijeme nijesu mogli da rade ni u policiji ni u Agenciji za nacionalnu bezbjednost ANB.

Veljović: U policijskim službama postoje kriminalne strukture
Portal AnalitikaIzvor

 

Veljović je u Osnovnom sudu u Podgorici saslušan kao svjedok u postupku koji se vodi protiv njegovog bivšeg šefa obezbjeđenja Milenka Rabrenovića, optuženog da je prijetio novinarki Vijesti Oliveri Lakić i njenoj porodici.

Veljović je kazao da ta kriminalna struktura, čije pripadnike nije imenovao, organizovano radi i koristi afere kako bi ga diskreditovala, prenosi TV Vijesti.

Tim ljudima je, ističe on, bio cilj da ga označe kao krivca i za slučajeve prebijanja direktora Vijesti Željka Ivanovića, paljenja vozila Vijesti, ali i za aferu Crne trojke.

Veljović je rekao i da je medijska hajka i povodom slučaja napada na novinarku Oliveru Lakić pokrenuta na osnovu, kako se izrazio, policijskih brljotina sa jasnim ciljem da mu se napravi šteta.

Veljović je međutim odbio da odgovori na pitanje Olivere Lakić ko je taj operativac. Veljović je pred sudom prvi put iznio sumnju u to da je Ivan Bušković napao Oliveru Lakić i kazao je da su mu starješine koje su radile na tom predmetu rekle da su uništavani dokazi koji bi Buškoviću išli u prilog.

Veljović, koji je završio Vojnu akademiju, predočio je sudiji Larisi Mijušković-Stamatović da je postupak protiv Rabrenovića pokrenut na osnovu samo jednog sumnjivog dokaza, a to je telefonski listing koji, kako je rekao, nije pribavljen u skladu sa zakonom.

 

 

Portal Analitika