Društvo

Cetinjanin osumnjičen da je oštetio banku za 6,53 hiljade eura

policajcikradjactuok
Budvanska policija uhapsila je I.R. (35) sa Cetinja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, saopšteno je iz Uprave policije.

Cetinjanin osumnjičen da je oštetio banku za 6,53 hiljade eura
Portal AnalitikaIzvor

Policija sumnja da je I.R, u svojstvu izvršnog direktora rentakar agencije Aksiom 5 iz Budve, zloupotrebom položaja, u dva navrata upotrijebio ili omogućio upotrebu četiri falsifikovane bankovne kartice, pomoću kojih su obavljene dvije uspješne transakcije na POS terminalu NLB Montenegrobanke, u iznosima od 4,3 hiljade i 2,23 hiljade eura.

I.R. je, kako se sumnja, nakon transakcija banci dostavio falsifikovane ugovore o najmu vozila koji su glasili na navedene iznose. Na osnovu njih je banka, vjerujući da su vjerodostojni, verifikovala transakcije kao uspješne i odobrila prenos novca na račun firme Aksiom 5.

Nezakonite transakcije su, kako policija sumnja, obavljene 6. aprila i 19. maja, a ukupna šteta za banku iznosi 6,53 hiljade eura.

Iz policije su saopštili da je I.R. istog dana kada je uhapšen, u petak, uz krivičnu prijavu predat Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Portal Analitika