Društvo

Sekulić: Otvorili smo mnoga pitanja na INFOFEST-u (VIDEO)

sekulicinfofestuok
Direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Zoran Sekulić izrazio je zadovoljstvo sadržajem diskusija i pitanjima koja su se otvorila tokom prve sesije ovogodišnjeg jubilarnog dvadesetog INFOFEST-a, koja će, kako je ocijenio, doprinijeti većoj zaštiti korisnika.

Sekulić: Otvorili smo mnoga pitanja na INFOFEST-u (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Otvorilo se dosta pitanja. Sobzirom na kratkoću vremena neka pitanja su samo u naznakama najavljena ali tokom diskusije se govorilo o detaljima za najbolju praksu za konvergenciju kako u oblasti pružanja servisa tako i u institucionalnom obliku organizacije regulatornih tijela i rješavanja pojedinih pitanja a sve u cilju što veće zaštite korisnika- ukratko je Sekulić opisao dešavanja na INFOFEST-u.

- Govorila su dva predstavnika Međunarodne unije za telekomunikacije i predstavnici Poljske regulatorne agencije koja je ove godine bila predsjedavajuća na Svjetskom samitu regulatora koji je održan od 2. do 5. jula u Varšavi. Prenijeta su iskustva sa te svjetske konferencije, zaključci i smjernice za najbolju praksu i mi smo veoma zadovoljni sadržajem diskusija koje su tim povodom bile pokrenute na ovoj sesiji- naglasio je Sekulić.

 

 

Portal Analitika