Fudbal

Mojes nije želio da posluša Fergusona

Mojjes
M
enadžer Mančester Junajteda Dejvid Mojes odbio je prijedlog Aleksa Fergusona da zadrži njegov stručni štab, nakon što je ovaj otišao u penziju na kraju minule sezone, otkrio je doskorašnji pomoćni trener Junajteda Erik Stil.

Mojes nije želio da posluša Fergusona
Portal AnalitikaIzvor

 

Mojes je odlučio da dovede svoje trenere, a sa Fergusonom su otišli pored Stila njegov asistent Majk Filan i trener prvog tima Rene Melensten. Mojes je doveo Krisa Vudsa, Stiva Raunda i Džimija Lamsdena iz Evertona, a za jednog od trenera imenovao je bivšeg igrača Junajteda Fila Nevila.

- Rekao sam mu da pravi hrabru odluku. Saslušao je menadžerov savjet, ali je želio da bude svoj čovjek. Nijesam želio da odem. Zašto bih želio? Znao sam da Dejvid dolazi i razmišljao sam šta će uraditi. Imate Junajtedovu perspektivu i menadžera koji je rekao:

"Zadrži tim, zadrži kontinuitet, radi sa njima i oni će te voditi. Sa druge strane rezumijem i Dejvida, ima radnu etiku i odličan pristup. Ne krivim ga zbog toga kako je postupio. Ali, ironično je što ste bili dio tima koji je imao sjajnu sezonu i osvojio titulu. Da li ima smisla ne dobiti šansu da nastavite dobar posao? Ja se tu ništa nijesam pitao - rekao je Stil za britanski Telegraf. Junajted je trenutno 12. na tabeli Premijer lige, dok vodeći Arsenal ima osam bodova više.

Portal Analitika