Društvo

Uhapšen državljanin Srbije zbog sumnje da je počinio teške krađe

hapsenje
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Centra bezbjednosti Podgorica su, 27. septembra 2013. godine, podnijeli izvještaj i lišili slobode državljanina Republike Srbije A.A. (26) iz Priboja, zbog osnovane sumnje, da je počinio šest krivičnih djela teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen državljanin Srbije zbog sumnje da je počinio teške krađe
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se, da je A.A., 04. septembra 2013. godine, počinio krivično djelo teška krađa na način što je, po dolasku u zgradu Crvenog krsta Crne Gore u ulici Jovana Tomaševića u Podgorici, kako se sumnja, obio automat za kafu i iz njega otuđio kasu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 100 eura u metalnim apoenima, nakon čega je novac uzeo, a kasu odbacio u obližnji kontejner.

Na štetu istog pravnog lica- Crvenog krsta Crne Gore na istoj lokaciji, A.A. je, kako se sumnja, počinio još jednu tešku krađu u julu ove godine, kada je koristeći isti “modus operandi”, iz automata za kafu otuđio 80 eura u metalnim apoenima.

A.A. je, sumnja se, u avgustu 2013. godine, počinio tešku krađu na štetu A.S. iz Podgorice, na način što je, kako se sumnja, iz njene kancelarije koja se nalazi u Osnovnoj školi “Štampar Makarije” u Podgorici, otuđio novčanik sa manjom količinom novca i bankovnim karticama, od kojih je jednu kasnije upotrebio na bankomatu i sumnja se podigao novac u iznosu od 220 eura, s obzirom da je u novčaniku oštećene pronašao PIN kod bankovne kartice.

Prethodno je A.A., kako se sumnja, u julu 2013. godine, počinio tešku krađu na štetu Lj.B. iz Podgorice, iz čije je kancelarije koja se nalazi u sklopu zgrade elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” u Podgorici, sumnja se, otuđio novčanik sa novcem u iznosu od 300 eura, lična dokumenta i mobilni telefon. Nakon toga A.A. je, sumnja se, iz torbe uzeo novčanik i mobilni telefon a torbu ostavio na stepeništu školske zgrade.

A.A. je, sumnja se, u junu 2013. godine, počinio krivično djelo teška krađa na štetu D.C. iz Podgorice, za vrijeme dok se nalazila u prostorijama Doma zdravlja u naselju Blok V u Podgorici. Sumnja se da je A.A., iskoristivši priliku dok se D.C. nalazila u ordinaciji sa svojim maloljetnim djetetom, iz hola Doma zdravlja otuđio kesu oštećene u kojoj se nalazio novčanik sa novcem u iznosu od 550 eura, mobilni telefon, lična dokumenta i bankovne kartice. A.A. je, kako se sumnja, novac uzeo, a ostale predmete odbacio.

On se sumnjiči za još jednu tešku krađu počinjenu u aprilu 2013. godine, na štetu Lj.Đ. iz Podgorice, kojom prilikom je, kako se sumnja, iz njene kancelarije u dječjem vrtiću “Poletarac” u Podgorici, otuđio novčanik u kojem su se nalazila lična dokumenta i bankovne kartice.

Policijski službenici su o svim događajima pravovremeno obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, izvršili uviđaje, prikupili obavještenja od više lica na okolnosti pomenutih događaja i izuzeli snimke sa video nadzora instaliranih na mjestima izvršenja krivičnih djela za koja se A.A. sumnjiči.

A.A. je lišen slobode, zbog osnovane sumnje, da je počinio pomenuta krivična djela.

Nakon lišenja slobode A.A. je, istoga dana, uz izvještaj, predat Zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici, na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika