Fudbal

Deni Hočko: Presrećan sam zbog gola

3009hochko
Plavi“ su prije dva dana slavili na gostovanju Zeti šesti put u posljednjih osam mečeva, u koje se ubrajaju i dva remija. Prijatnu tradiciju momci Nenada Vukčevića nastavili su minimalcem potpisan lijepim golom Denija Hočka sa 20 metara, prvijencem ovosezonskog pojačanja u ,,plavo-bijelom“ dresu, piše Pobjeda.

Deni Hočko: Presrećan sam zbog gola
Portal AnalitikaIzvor

- Gol mi je veoma bitan. Još bitniji je zbog toga što je bio za pobjedu. Dao sam gol odluke i presrećan sam zbog toga - kazao je juče Hočko.

Budućnost je prethodnih godina pobjeđivala (nekada) velikog rivala sa jačim sastavom, u prvom redu iskusnijim. Zeta, ipak, nije imala snage i kvaliteta da prekine neugodnu tradiciju i sada kada su na drugoj strani nikad mlađi sastav podgoričkog sastava, sa nekoliko iskusnijih momaka, prije svega Markom Ćetkovićem i majstorom Igorom Burzanovićem.

- Pokazalo se da nam odgovara teren na „Trešnjici“. Tradicija nam ide u prilog i govori da smo bolji od njih - ističe Hočko.

Talentovani vezista i mladi reprezentativac, ipak, priznaje da Budućnost nije dominirala svih 90 minuta.

- U prvom poluvremenu Zeta je bila bolja. Međutim, u nastavku smo podigli nivo igre. Ulaskom Vukčevića i Asanovića osvježili smo napad, bili opasniji u napadu i to nam se isplatilo.

„Plavi“ su peti na tabeli, sa istim brojem bodova kao Sutjeska, ali slabijom gol razlikom. Četiri pobjede, dva remija i tri poraza, četiri boda manje od lidera Čelika - učinak koji je za ovakav tim Budućnosti zadovoljavajući.

- Svakako da je to uspjeh za nas. Međutim, ne opterećujemo se tabelom. U svakom meču treba da „izginemo“ za bodove i podignemo nivo igre. Mislim da treba da igramo još bolje - smatra Hočko.

Petog oktobra pod Goricu stiže Lovćen, ekipa koja ima jednu zajedničku crtu sa Podgoričanima - bolje igra na strani nego kod kuće.

Taj meč će označiti i povratak publike na najveći crnogorski stadion, nakon isteka kazne izrečene još prošle sezone.

- Rezultati govore da igramo bolje na strani. Od narednog kola imaćemo podršku „varvara“ i to nam puno znači. Potrudićemo se da popravimo učinak na svom terenu - najavio je Hočko okršaj sa bivšim klubom.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika