Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • DŽOMIĆ: Dedeić je dobrodošao da kao građanin prisustvuje osveštanju Sabornog hrama, samo neka bude pristojno obučen

DŽOMIĆ: Dedeić je dobrodošao da kao građanin prisustvuje osveštanju Sabornog hrama, samo neka bude pristojno obučen

2108velibor-dzomic
Protojerej-stavrofor Velibor Džomić kazao je da je Mitropolit CPC Mihailo dobrodošao da u svojstvu građanina prisutvuje osveštanju hrama Hristovog Vaskrsenja koje je najavljeno za 7. oktobar.

DŽOMIĆ: Dedeić je dobrodošao da kao građanin prisustvuje osveštanju Sabornog hrama, samo neka bude pristojno obučen
Portal AnalitikaIzvor

- Pozvani su i prizvani su, čak i gospodin (Miraš) Dedeić, naravno pristojno odjeven i svojstvu građanina. Znači i ne samo on nego svaki drugi građanin Crne Gore bez obzira na svoja uvjerenja. Što se tiče bogosluženja i crkvenog poretka, to je njemu jasno kao bijeli dan- da tu postoje pravoslavni kanoni koje nijesam pisao niti ja niti mitropolit Amfilohije. Ako mu je već stalo da dođe onda je dobrodošao u svojstu građanina i biće u tom dostojanstvu i ispoštovan- kazao je Džomić novinarima dodajući da mitropolit CPC zna da će na dan osveštanja “biti i carigradski patrijarh koji ga je svojevremeno raščinio”.

Džomić je kazao i da otvoreno pismo Mihaila, u kom je upitao zbog čega osveštanju hrama ne prisustvuje sveštenstvo CPC nije stiglo do Mitropolije. - Vidjeli smo u medijima da je gospodin Dedeić uputio neko otvoreno pismo koje nije adresirano. Kad se nekom upućuje neko pismo, bilo da je otvoreno ili zatvoreno, ono se valjda prvo uputi onom kom se obraća. Tamo nema kome se obraća- naglasio je Džomić.

On je istakao i da je poziv da prisustvuju osveštanju Sabornog hrama upućen i predsjedniku parlamenta Ranku Krivokapiću kao i svim poslanicima crnogorskog parlamenta.

- Meni je žao da gospodin Krivokapić ponovo spinuje crnogorsku javnost. Naravno, on ima pravo na stav o Vladinom odboru i to je njegovo pravo ali me čudi i rastužuje u istom momentu da ipak crnogorsku javnost nije obavijestio odnosno uskratio je za informaciju da je pozvan na taj događaj od strane Mitropolije- naveo je Džomić komentarišući Krivokapićevu izjavu da Počasni odbor za osveštanje Sabornog Hrama više liči na jednopartijski nego državni te da je očekivao da u tom odboru budu i predstavnici opozicije.

 

Portal Analitika