Društvo

ĐUKANOVIĆ: Vlada pokazala posvećenost mladim generacijama

milootvaranjedoma1
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović otvorio je danas novi objekat Studentskog doma u Podgorici.

ĐUKANOVIĆ: Vlada pokazala posvećenost mladim generacijama
Portal AnalitikaIzvor

Premijer je tom prilikom poručio da je “Vlada time pokazala posvećenost i brigu o mladim generecijama”.

- Kroz realizaciju projekta naovog Studentskog doma, studenti u Crnoj Gori dobijaju mnogo povoljnije uslove smještaja koji im obezbjeđuju dobru predispoziciju da kvalitetno realizuju i proces obrazovanja na tom nivou obrazovnog sistema. Na taj način bi se predstavili budućim poslodavcima kao ljudi koji su spremni da odgovore svim izazvovima novoga vremana – poručio je Đukanović.

Premijer je istakao da Vlada realizacijom ovog projekta pokazuje svoju brigu o mladim generacijama.

- Time se dokazuje posvećenost onome što je prioritet vladine i ukupne državne politike. Ako govorimo o tome da je permanenti, dinamični razvoj imperativ politike svake vlade u sledećim decenijama u Crnoj Gori onda je iskustveno jasno da je deficit koji se javlja na tom putu - deficit savremenih znanja i vještina. Taj deficit jedino možemo prevazići znanjima i vještinama koje će nam donijet mlade generacije obrazovane na crnogorskim univerzitetima – rekao je Đukanović.milootvaranjedoma2

Ministar prosvjete Slavoljub Stjepović poručio je da država koja radi i ulaže u obrazovanje ulaže i u svoj napredak.

Stjepović je najavio izgradnju nove sportske dvorane Univerziteta Crne Gore, vrtić u Bijelom Polju kao i izgradnju studentskog doma u Nikšiću.

Portal Analitika