Zanimljivosti

Ljubav na radnom mjestu često prerasta u brak

3009flertovanje
N
ova studija je pokazala da ljubav na radnom mjestu ima dobru perspektivu, jer često prerasta u brak. Studija je provedena među 2.000 ljudi, među kojima je čak 14 posto onih koji su ušli u brak sa kolegom sa posla, dok je 11 posto njih ušlo u brak sa prijateljima svojih prijatelja.

Ljubav na radnom mjestu često prerasta u brak
Portal AnalitikaIzvor


Naučnici su dobili podatke koji ukazuju na to da veze započete u noćnim klubovima i slično obično završavaju na flertu ili nakon samo jedne noći, prenosi Daily Mail.



Studija je provedena među 2.000 ljudi, među kojima je čak 14 posto onih koji su ušli u brak sa kolegom sa posla, dok je 11 posto njih ušlo u brak sa prijateljima svojih prijatelja.



U isto vrijeme, pokušaji pronalaska ljubavi tokom noćnih izlazaka u velikom procentu završavaju neslavno, ili brzo.



"Više od polovine ispitanih izjavilo je kako smatraju da mjesto i okolnosti prilikom upoznavanja sa partnerom bitno utiče na razvoj njihove veze, a nisu rijetki ni oni koje je sramota da priznaju kako su upoznali partnera", ističu stručnjaci.



Četvrtina ispitanih ljudi izjavila je takođe da se često vraćaju na mjesto prvog susreta sa partnerom, i to obično obilježavajući godišnjicu braka ili datum kada su se upoznali.

 

tekst: Klix.ba, foto: nadlanu.com


 


 


 

Portal Analitika