Abiznis

Livnica na prodaju za 1,8 milion eura

3009livnicankok
S
tečajna uprava nikšićke Livnice raspisala je novi oglas o prodaji cjelokupne imovine kompanije u stečaju po početnoj cijeni od 1,8 miliona eura, 300 hiljada nižoj nego na prethodnom.

Livnica na prodaju za 1,8 milion eura
Portal AnalitikaIzvor

Zainteresovani se za učešće na javnom nadmetanju mogu prijaviti do 15. oktobra.

Pravo učešća na javnom nadmetanju, koje će biti organizovano 21. oktobra u zgradi Privrednog suda u Podgorici, imaju domaći i strani građani i preduzeća koja uplate depozit od deset odsto početne prodajne cijene.

Postupak će sprovesti komisija koju će imenovati stečajni upravnik.

Potencijalnim kupcima ponuđena je imovina koja se sastoji od zemljišta, građevinskih objekata, postrojenja i opreme i 170 akcija u Prvoj banci Crne Gore.

Imovina je namijenjena proizvodnji čeličnih odlivaka i izradi modelnih kompleta.

Iz stečajne uprave je objašnjeno da će ponuđača sa najvećom kupoprodajnom cijenom Komisija za sporovođenje postupka javnog nadmetanja proglasiti za najpovoljnijeg.

Uslovi za održavanje javnog nadmetanja biće ispunjeni ukoliko do predviđenog roka bude dostavljena barem jedna ponuda.

Prijave koje ne budu blagovremeno dostavljene i one sa nepotpunim podacima tretiraće se kao nekvalifikovane.

Sa najpovoljnijim ponuđačem biće zaključen ugovor o kupoprodaji, a prethodno uplaćeni depozit će se uračunati u kupoprodajnu cijenu.

Odluku o izboru nejpovoljnijeg ponuđača donijeće stečajni upravnik sedam dana od sprovedenog postupka javnog nadmetanja, o čemu će u roku od deset dana obavijestiti stečajnog sudiju i Odbor povjerilaca.

Izabrani ponuđač u slučaju da odustane od kupovine gubi pravo na povraćaj depozita, a stečajni upravnik za kupca može proglasiti drugorangiranog.

Porez na promet, troškove notarskog zapisa i ovjere kao i sve ostale troškove nastale u vezi kupoprodaje snosi kupac.

Učesnicima koji nijesu uspjeli u nadmetanju biće vraćen upla&'230;eni depozit najkasnije tri dana od izbora najpovoljnijeg ponuđača.

Livnica je nekadašnji pogon nikšićke Željezare, koju je italijanski “Gatti” kupio 2004. godine, a zatvorio četiri godine kasnije zbog štrajka većine radnika.

U Livnicu je stečaj uveden krajem aprila prošle godine, a potraživanja od 5,3 miliona prijavilo je 30 povjerilaca.

(Mina biznis)

Portal Analitika