Politika

SNP: Stvoriti uslove za normalan život građana Plava

2609snp-cg
O
dbornički klub Socijalističke narodne partije (SNP) Plav pozvao je lokalnu vlast da što prije preduzme sve aktivnosti i stvori neophodne uslove za normalan život i rad građana plavskog kraja, ocjenjujući da je ekološka situacija loša u cijeloj zemlji.

SNP: Stvoriti uslove za normalan život građana Plava
Portal AnalitikaIzvor

Opštinski odbor SNP Plav upozorio je da se obistinilo sve ono na šta je odbornički klub te stranke u Plavu prethodnih godina ukazivao lokalnoj vlasti, a odnosi se na pitanja zaštite životne sredine.

- Podsjećanja radi, nije samo loša ekološka situacija u Plavu, nego i u cijeloj Crnoj Gori, u čijem prilogu govore poslednja dešavanja u opštini Berane. Pitanje odgovornosti se postavlja tek nakon što se građani nađu u alarmantnoj situaciji, kada je šteta već učinjena - naveo je odbornik SNP u Plavu, Zoran Jokić.

Kako je kazao, nameće se dilema da li i po pitanju ekologije treba promijeniti deklarisana rješenja, jer je, smatra on, očigledno da Crna Gora nije ekološka država.

- Klub odbornika SNP Plav upozorava na ružne slike svakodnevnice na području plavske opštine, posebno imajući u vidu velike količine smeća, kako u urbanim, tako i ruralnim naseljima, pogotovu u Murinu - kaže se u saopštenju.

Jokić navodi da objašnjenje za tako ekološko haotično stanje ne postoji, imajući u vidu da je Skupština Opštine Plav odredila lokaciju, uradila proboj puta i uložila određeni novac.

- Bez obzira na to, apsolutno se ne poštuje, niti realizuje, većinska Odluka o deponovanju smeća i drugog čvrstog otpada - poručio je on.

Jokić je kazao i da, pored problema privremenog skladištenja komunalnog otpada, postoje i mnoga druga neriješena lokalna pitanja od kojih zavise uslovi života i zdravlja građana Plava.

- Na primjer, bazen gradskog vodovoda je neograđen, voda je mutna, a nema ni hlorinatora. Sanitarni inspektor je, na jednoj od sjednica SO Plav, izjavio da je voda u murinskom vodovodu hemijski i bakteriološki neispravna. Međutim, niko od nadležnih nije reagovao - rekao je on.

 

Portal Analitika