Društvo

Lekić sa predstavnicima Fondacije Konrad Adenauer

3009Slika_Konrad
P
redsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić susreo se danas sa zamjenikom direktora Glavnog odjeljenja za evropsku i međunarodnu saradnju Fondacije Konrad Adenauer Frankom Priesom. Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori i procesu priključivanja Crne Gore Evropskoj uniji. Lekić je upoznao Priesa sa programskim načelima i planiranim aktivnostima Demokratskog fronta.

Lekić sa predstavnicima Fondacije Konrad Adenauer
Portal AnalitikaIzvor


Predsjednik DF-a je istakao važnost nevladinih organizacija i fondacija za dalji razvoj Crne Gore, s posebnim osvrtom na rad Fondacije Konrad Adenauer,  njihovu značajnu ulogu u političkom i kulturnom životu  Crne Gore, ali i Evrope.



Na kraju sastanka izraženo je zadovoljstvo zbog zajedničkih stavova povodom mnogih u razgovoru pokrenutih pitanja uz dogovor o nastavku saradnje, kaže se u saopštenju DF-a dostavljenom

Portalu Analitika.

Predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić razgovarao je danas i sa stalnim predstavnikom UNDP-a  u Crnoj Gori Rastislavom Vrbenskim, na temu Izborni zakon i afirmativna mjera za političko jačanje žena.

Lekić i Vrbenski su saglasni da je riječ o temi koja je vrlo bitna za dalju emancipaciju crnogorskog društva.

Lekić je naglasio da upravo izborna lista Demokratskog fronta na posljednjim izborima dokazuje da Front nije ispoštovao samo formu, i podsjetio da su sadašnje poslanice bile u samom vrhu liste.

Predsjednik DF i Vrbenski dogovorili su dalju saradnju i zaključili da je tehnička i stručna pomoć UNDP veoma važna i Crnoj Gori  i Demokratskom frontu.

 

 

Portal Analitika