Novi proizvodi

Ovo je zvanično najmanji auto na svijetu

auto
D
o koje mjere je moguće smanjivati dimenzije automobila, a da mu i dalje bude dozvoljeno da se kreće po javnim putevima? Odgovor na ovo pitanje dao je proizvođač iz Teksasa koji je napravio i zvanično najmanji automobil na svijetu.

Ovo je zvanično najmanji auto na svijetu
Portal AnalitikaIzvor

Iako na prvi pogled izgleda kao dječija igračka, u pitanju je pravi automobil koji ima sve neophodne elemente da bi mogao da bude registrovan za javni saobraćaj u SAD:

Da bi vozilo moglo da bude registrovano, bilo je potrebno, između ostalog, ugraditi i odgovarajuću svjetlosnu signalizaciju, automobilsku sirenu, pa čak i sigurnosni pojas, koji je očigledno tu samo da bi se zadovoljila forma.

Iako je Ginisova knjiga rekorda i zvanično proglasila ovaj automobil za najmanji na svijetu, on nije toliko funkcionalan kao recimo britanski serijski model Peel P50, koji je u nezaboravnoj epizodi serijala Top Gear vozio Džeremi Klarkson (Jeremy Clarkson):

P50 originalno se proizvodio šezdesetih godina dvadesetog veka, a danas njegovu repliku za ljubitelje automobila po narudžbini izrađuje firma Modern Microcars iz Velike Britanije.

(b92)

Portal Analitika