Društvo

Beranska epidemija pred Odborom za zdravstvo

jelic
P
oslanici Odbora za zdravstvo ispitaće ministra zdravlja Miodraga Radunovića, direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugošu, predsjednika opštine Vuku Golubovića, direktora Vodovoda Faruka Pačariza, epidemiologa Gorana Čukića te infektologa Milovana Živkovića.

Beranska epidemija pred Odborom za zdravstvo
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednika odbora Zorana Jelića Radio AntenaM pitao je da li se može očekivati konačno otkrivanje krivca, ili samo tehnički izvještaj saslušanja.


"I na osnovu našeg ispitivanja, zatražićemo da nadležni državni organi do kraja istraže ovaj slučaj, i da osobe koje su odgovorne odgovaraju shodno svojim ovlašćenjima. Tako da nema tehničkog izvještaja jer su državni organi već preuzeli radnje da se dođe do pravih rezultata u smislu odgovornosti i uzroka ove epidemije koja je bila u Beranama."

I mještani Beransela, koji se protive deponiji, očekuju konstruktivnu sjednicu. 

I dok mještani Beransela i lokalna samouprava traže zajednički jezik, grad polako dobija sliku koju je imao tokom epidemije-kaže direktorica komunalnog preduzeća Milijana Vučeljić.

“Nemamo mogućnosti da odlažemo otpad na deponijama drugih gradova. Čekamo da nam nadležni odrede gdje ćemo smeće. Već su svi kamioni puni, a i komunalne posude, već se otpad gomila i oko njih. Prema nekim procjenama trenutno u Beranama na javnim površinama imamo između 300-350 tona otpada.“

Portal Analitika