Svijet

Najuspješniji pokeraš uhvaćen u prevari

okpoker
J
edan od najuspješnijih kockara svih vremena, Arči Karas uhapšen je jer navodno obilježio karte u jednom kazinu u Kaliforniji.

Najuspješniji pokeraš uhvaćen u prevari
Portal AnalitikaIzvor

Arči (62) čije je pravo ime Anargiros Karabourniotis uhapšen je i optužen da za prevaru dok je igrao Blek džek u čuvenom kazinu u Kaliforniji. Ovaj kockar je poznat po čuvenom nizu ostvarenom između 1992. i 1995. godine kada je izgubio samo jednu partiju pokera i za to vrijeme napravio bogatstvo od 40 miliona dolara, a sve je započeo sa novčanicom od 50 dolara, prenosi Tanjug.

Trenutno se nalazi u pritvoru u San Dijegu gde će uskoro biti izveden pred istražnog sudiju, a pored ove prevare biće optužen i za nekoliko drugih prevara, kao i pljačke stanova.

Prema riječima tužilaca on je snimljen sigurnosnim kamerama kako je posebnim markerom označavao poleđine karata. Male, jedva primjetne mrlje je ostavljao na kečevima, kraljevima, damama i žandarmima zbog čega je uvijek bio u prednosti. Marker se nalazio u posebnom žetonu za kockanje kojim je prelazio preko poleđina karata.

Koliko je bio uspješan u tome, pokazuje cifra od osam hiljada dolara koju je osvojio za nekoliko sati igranja. Vlasti su potvrdile da je Arči i ranije bio optuživan za pokušaje prevare.

 

 

 

Portal Analitika