Politika

MUGOŠA: Prirodno je što sam član Odbora za osvećenje hrama u Podgorici

mugosa_masa
G
radonačelnik Podgorice Miomir Mugoša kazao je u emisiji ''Okvir'' Televizije Crne Gore autora Zorana Lekovića da je prirodno što se kao gradonačelnik nalazi u Počasnom odboru za proslavu Milanskog edikta u okviru kojeg će se obaviti osvećenje hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

MUGOŠA: Prirodno je što sam član Odbora za osvećenje hrama u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

- U principu sve dužnosti prihvatam odgovorno i ovu sam prihvatio kako dolikuje, zbog poštovanja prema događaju - a to je proslava 1.700 godišnjice Milanskog edikta kada je hrišćanstvo postala slobodna religija. To je veliki događaj a u okviru te proslave se osveštava pravoslavni hram u glavnom gradu Crne Gore i prirodno je da kao domaćin ispred Glavnog grada učestvujem u tom događaju jer se očekuje veliki broj građana, rekao je Mugoša, podsjećajući da su Mitropolija i Glavni grad riješili međusobne sporove koji su trajali čitavu deceniju.

Mugoša je kazao da je Vlada donijela ispravnu odluku što je izabran petočlani Odbor bez predstavnika opozicije.

- Vlada je odlučila tako. I donijela je ispravnu odluku. Svi koji participiriju u gradskom i državnom paralmentu će dobiti pozivnice da prisustvuju tom skupu, rekao je Mugoša.

On je pozdravio stav predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da osvećenje hrama želi želi da vidi kao dobar znak za Crnu Goru.

- U svakom slučaju to je jedna dobra poruka sa adrese predsjednika Skupštine i treba je uvažiti jer poruke koje stižu iz Mitropolije su zlatouste i bogougodne ali vidjećemo da li će vrijeme pred nama to potvrditi ili demantovati. Volio bih da to vrijeme potvrdi i da ima što manje sporova, naveo je Mugoša.

Upitan o protestu Albanaca pred UN za vrijeme govora premijera Mila Đukanovića zbog neraspisivanja konsultativnog referenduma, Mugoša je kazao da ga je taj protest iznenadio jer je organizovan od naših građana albanske nacionalnosti.

- Kada je u pitanju gradska Opština Tuzi davno je donešena odluka da se ne može uskratiti pravo na referendum. Nekoliko zakona tangira tu materiju. Ono na čemu insistiramo jeste da se ispoštuje proceduru a mi pravo na referendum nijesmo uskraćicali. Gradonačelnik i Glavni grad nijesu smetnja tom procesu, rekao je Mugoša.

 

Portal Analitika