Društvo

JEVRIĆ: Projekat regionalnog vodovoda vrijedan preko 100 miliona eura

okJevric
I
zvršni direktor JP Regionalni vodovod crnogorsko primorje Goran Jevrić kazao je danas na godišnjici početka rada vodoizvorišta Boljesestre da je regionalni vodovod jedan od najvećih i najznačajnijih infarstrukturnih projekata ikada realizovan u Crnoj Gori.

JEVRIĆ: Projekat regionalnog vodovoda vrijedan preko 100 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

- Regionalni vodovod je projekat vrijedan preko 100 miliona eura, rekao je Jevrić podsjećajući da je strateška odlka o njegovoj gradnji donijela Vlada Crne Gore na čelu sa tadašnjim premijerom Željkom Šturanovićem 2007. godine.

- Regionalni vodovod upravlja sistemom sa 130 kilometara cjevovoda, povezanim sa 110 kilometara optičkog kabla i sa nula odsto gubitaka na mreži. Izgrađeno je preko 400 pratećih objekata uključujući i pumpu stanicu i vodoizvorište Boljesestre gdje se danas nalazimo, rekao je Jevrić.

On je kazao da iz sistema regionalnog vodovoda građani na Crnogorskom primorju dobijaju jednu od najkvalitetnijih voda za piće.

- Njen kvalitet se redovno provjerava analizama kod nadležnih državnih institucija kao i u našoj laboratoriji pomoću koje pratimo određene parametre, zaključio je Jevrić.


 

 

 

Portal Analitika