Fudbal

Bez golova u gradskom derbiju u Nikšiću

2909T1CFL
F
udbaleri Čelika i Sutjeske igrali su danas u Nikšiću 0:0, u posljednjoj utakmici devetog kola Telekom Prve crnogorske lige.

Bez golova u gradskom derbiju u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

Najbolju priliku da svom timu donese pobjedu imao je Darko Isidorović, koji u 78. minutu nije realizovao jedanaesterac, odnosno njegov udarac odbranio je golman Čelika Zoran Aković.

Šansu da Sutjesku imao je i Japanac Fukui Masato, koji je u 28. minutu efektnim udarcem pogodio prečku. Isti igrač bio je u prilici i u 45. minutu, ali se nije najbolje snašao.

U 54. minutu bio je u šansi i Vlado Jovović, ali je Aković bio siguran. Najbolju priliku za Čelik propustio je Stevan Račić u 23. minutu, bio je sam ispred golmana Ivana Janjuševića koji ga je efektnom intervencijom sprioječio da se upiše u listu strijelaca, prenosi MINA.

Posljednju priliku da se da promijeni rezultat imao je Darko Zorić u sudijskoj nadoknadi, ali je pogodio stativu gola Sutjeske.

Čelik je od 63. minuta igrala sa igračem manje nakon isključenja Predraga Videkanića, a posljednjih deset minuta sa tribina meč je odgledao i trener tog tima Slavoljub Bubanja.

Čelik je, nakon devetog kola, prvi na tabeli sa 18 bodova.

Bod manje ima drugoplasirani Mogren, Petrovac je trijumfom u Podgorici preuzeo treće mjesto sa 15, dok su po 14 osvojili Budućnost i Sutjeska.

Na jučerašnjim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Zeta - Budućnost 0:1, Mogren - Mornar 2:2, Mladost - Petrovac 1:2, Rudar - Dečić 2:1 i Lovćen - Grbalj 4:0.

U desetom kolu, narednog vikenda, sastaće se: Dečić – Mornar, Petrovac – Mogren, Sutjeska – Mladost, Grbalj – Čelik, Budućnost – Lovćen i Rudar – Zeta.

 

 

Portal Analitika