Društvo

VIDEO, FOTO: 29 poruka u boci zašto Crna Gora treba da uđe u NATO

atlanti1
M
ladi članovi Atlantskog kluba Crne Gore danas su u more bacili 29 boca sa porukama zašto Crna Gora država treba da uđe u NATO.

VIDEO, FOTO: 29 poruka u boci zašto Crna Gora treba da uđe u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Aktivnost “Poruka u boci”, dio je šireg projekta namijenjenog prvenstveno mladim ljudima, pod nazivom “Za bezbjednu budućnost”.

- Namjera mladih atlantista, kroz realizaciju aktivnosti “Poruka u boci”, je da pošalju poruku crnogorskoj, ali i međunarodnoj javnosti da mladi ljudi žele vidjeti Crnu Goru kao dio kolektivnog sistema bezbjednosti, tj. kao članicu NATO-a. Ovom prilikom, mladi atlantisti okupili su se, i u duhu starih pomorskih običaja u more pustili boce koje su nosile njihove poruke zašto Crna Gora treba da postane dio euroatlantske zajednice država. U more je pušteno 29 boca sa porukama, koje simbolišu broj članica Alijanse, uključujući i Crnu Goru, kao prvu narednu članicu, navedeno je u saopštenju Atlantskog saveza Crne Gore.

atlanti2
Dvadeset devet boca nosiće poruke svijetu o sigurnijoj budućnosti, ali i napretku Crne Gore u bezbjednosnom, političkom i ekonomskom smislu, kroz integraciju u NATO.

- Ulaskom u NATO ostavljamo prošlost za sobom i konačno, bez straha, gledamo u budućnost. Želimo da Crna Gora bude članica NATO-a kako bi privukli što veći broj stranih investicija i na taj način ojačali ekonomiju naše zemlje. Glas mira stiže kroz ove talase kako bi vam donio lijepe novosti: Crna Gora je spremna postati dio NATO Alijanse. Ova poruka dolazi sa lijepe obale Crne Gore, koja želi postati dio NATO-a... pružite nam podršku! Da Crna Gora bude sigurna luka za naše potomke! Zato želim ulazak u NATO, za budućnost naše djece, glase poruku u bocama.

Sve poruke su poslate dvojezično na crnogorskom i engleskom jeziku.

 

Portal Analitika