Politika

SDP Cetinje: Donijeti konsenzualno rješenje oko DUP “Zona sporta”

cetinjeprijestuok
Ne mireći se sa realnom opasnošću da sadašnja sportska zona bude trajno devastirana sadržajima kojima nije mjesto u njenim okvirima, Socijaldemokratska partija Cetinja smatra neophodnim konsenzualno donošenje odluke da sporna parcela uz sportski centar u planskom dokumentu “Zona sporta” ostane zona centralnih djelatnosti kako je to planer predvidio Nacrtom DUP-a “Zona sporta”. Ovaj nacrt biće razmatran na predstojećoj sjednici Skupštine Prijestonice, zakazanoj za 01. oktobar, uz uslov da se svi politički činioci saglase da se ista ne može otuđiti, te da u svom najvećem dijelu mora biti u funkciji sportskih djelatnosti, stoji u saopštenju SDP Cetinja dostavljenom Portalu Analitika.

SDP Cetinje: Donijeti konsenzualno rješenje oko DUP “Zona sporta”
Portal AnalitikaIzvor

Socijaldemokratska partija Cetinja uputila je u petak, 27. septembra tekuće godine inicijativu gradonačelniku Prijestonice Cetinje, predsjedniku Skupštine Prijestonice Cetinje i svim odborničkim klubovima u Skupštini Prijestonice koja ima za cilj zaštitu prostora obuhvaćenog Detaljnim urbanističkim planom “Zona sporta”.

- Ovakvo rješenja bi omogućilo zainteresovanim investitorima da kroz javno-privatno partnerstvo, u okviru sportskog objekta razviju odgovarajuće poslovne sadržaje, čime bi se stvorile pretpostavke da se i u drugim sportskim objektima u okviru ove zone, pa i u novom gradskom stadionu, razviju komercijalni sadržaji, što je praksa u svim razvijenim gradovima. Za dio zone koji je Nacrtom DUP-a definisan za mješovitu namjenu, sa stambeno poslovnim objektima, koji su planirani na dijelu prostora koji danas pripada J.U. Zagorka Ivanović, takođe, predlažemo planiranje sportskih objekata sa komercijalnim sadržajima, cijeneći da ova rješenja garantuju očuvanje sportske zone i potpunu zaštitu ovog prostora od planirane devastacije, koju, u funkciji sticanja političkih poena u susret predstojećim lokalnim izborima, planira aktuelna lokalna vlast- stoji u saopštenju.

- Kada je u pitanju saobraćajnica koja presijeca Zonu sporta i povezuje tzv. Kružni put i Grahovsku ulicu, smatramo da je neophodno da se koncipira novo rješenje koje neće imati funkciju novog ulaska u grad i neće biti servisna saobraćajnica sporne parcele, već saobraćajnica koja će biti u direktnoj funkciji sportskih i komercijalnih sadržaja u ovoj zoni, dodaje se u saopštenju cetinjskog SDP-a.

U SDP-u napominju, da bi prihvatanjem ovog rješenja- svi politički subjekti Cetinja pokazali zrelost i odgovornost prema budućim generacijama, te punu posvećenost zaštiti sportske zone i interesa Cetinja i svih njegovih građana, stvarajući mogućnost da se kroz dugoročni zakup prostora razvije javno-privatno partnerstvo sa potencijalnim investitorima koje će rezultirati punom valorizacijom sportskih i komercijalnih potencijala ovog prostora.

Portal Analitika