Politika

Vujović: Za DPS i SDP uspjeh na izborima važniji od koalicije

1003-Vujovic
Politički analitičar Zlatko Vujović navodi da Socijaldemokratska partija SDP procjenjuje da joj sve veće udaljavanje od Demokratske partije socijalista DPS pomaže da poveća podršku birača. Prema mišljenju Vujovića, najnovije međusobne optužbe o korupciji samo su nastavak trenda.

Vujović: Za DPS i SDP uspjeh na izborima važniji od koalicije
Portal AnalitikaIzvor

"Ono što je novina jeste da i DPS počinje da odgovara na takve napade, da bi, na neki način, spriječili odlivanje glasova iz DPS-a ka SDP-u. To će, naravno, izazvati dosta problema iz razloga što je SDP politička partija koja je u koaliciji sa DPS-om već 15 godina i teško se može u poptunosti prihvatiti teza da je za sve loše kriv DPS, a da je za sve dobro zaslužan SDP'', rekao je Vujović radiju Antena M.

Vujović smatra da će SDP morati da snosi odgovornost i za dobre i za loše stvari koje je vladajuća koalicija uradila, makar u odnosu u kojem participira u strukturi vlasti.

"Ovakav odnos i ovakva optuživanja od funkcionera DPS-a i SDP-a, istina - na naižem nivou, u velikoj mjeri štete odnosima unutar same koalicije i štete imidžu koalicije među građanima, ali iz njih se takođe, vidi da će i jedna i druga partija na narednim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno i da su i jedni i drugi, a posebno SDP, sve manje zainteresovani za štetu koju trpi sama koalicija, a više ih zanima uspjeh na narednim parlamentarnim izborima, a prije toga i na lokalnim, u Podgorici prije svega'', ocijenio je Vujović.

Portal Analitika