Društvo

U ponedjeljak otvaranje novog studentskog doma u Podgorici

dom2
Novi objekat Studentskog doma u Podgorici, u čiju je gradnju uloženo oko osam miliona eura, biće otvoren u ponedjeljak.

U ponedjeljak otvaranje novog studentskog doma u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, novi objekat koji je izgrađen po najsavremenijim svjetskim i ekološkim standardima, otvoriće premijer Milo Đukanović.

„Objekat sadrži podrum, prizemlje i šest spratova, bruto površine 7,63 hiljade metara kvadratnih, od čega je površina nadzemnog dijela 6,69 metara kvadratnih. Ima 126 dvokrevetnih i 70 trokrevetnih soba, ukupnog kapaciteta 462 mjesta“, stoji u saopštenju.

Navodi se da je u dvokrevetnim sobama na prizemlju i spratu predviđeno 12 mjesta za osobe sa posebnim potrebama.

Osim smještajnih kapaciteta, objekat sadrži recepciju, kancelarijski prostor za administraciju, tehničke prostorije, biblioteku sa čitaonicom kapaciteta 84 mjesta, kao i internet salu sa 20 mjesta.

Svaka soba posjeduje sanitarni čvor i internet priključak.

Iz Ministarstva su podsjetili da je izgradnja objekta realizovana po modelu javno-privatnog partnerstva.

„Predmet javno-privatnog partnerstva je finansiranje, projektovanje, izgradnja, opremanje, održavanje, upravljanje domom i pružanje usluge smještaja za najmanje 380 studenata za deset mjeseci godišnje, na period od 30 godina“, precizirali su iz tog resora.

Vlada je, kako su naveli, obezbjedila zemljište i naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Iz Ministarstva su kazali da je privatni partner, preduzeće Kroling iz Danilovgrada, izgradnju objekta počeo u aprilu prošle godine, i da su radovi završeni u ugovorenom roku.

„Novi objekat će, kao što je planirano, biti na raspolaganju studentima u ovoj studijskoj godini“, navodi se u saopštenju Resornog ministarstva.

Portal Analitika