Društvo

Đukić-Dejanović: Izvanredna saradnja sa crnogorskim Fondom zdravstva

2909slavicaDJ
M
inistarka zdravlja Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović kazala je da je veoma zadovoljna saradnjom sa crnogorskim Fondom zdravstva, jer uredno plaća zdravstvene usluge i istakla da je međusobna saradnja kolega dvije države na izvanrednom nivou.

Đukić-Dejanović: Izvanredna saradnja sa crnogorskim Fondom zdravstva
Portal AnalitikaIzvor

- To je segment gdje dvije bliske države imaju veoma blisku saradnju. Ja bih htjela da kažem da se veliki broj vaših stručnjaka i dalje školuje kod nas posebno na postdiplomskim studijama u Beogradu i u drugim institucijama u Srbiji, ali i veliki broj građana Crne Gore se liječi - kazala je Đukić-Dejanović i dodala:

- To su hiljade ljudi koje svake godine dođu u Srbiju u različite institucije. Vaš Fond vrlo uredno to sve plaća, te mi imamo jedan oblik stručne saradnje preko pacijenata. Takođe imamo zajedničke, kontinuirane edukacije, zauzimamo zajedničke stručne stavove jer pacijent ne može da se izliječi često, nego se zaliječi, dobije određenu proceduru, a neko treba da nastavi da ga prati ovdje tako da je međusobna saradnja kolega na izvanrednom nivou i mom kolegi ministru zdravlja Crne Gore i meni zaista ostaje da kažemo da smo više nego zadovoljni tom saradnjom - zaključila je ona.

 

Portal Analitika