Društvo

BINGULAC: Svim srcem navijam za Crnu Goru, možete pobijediti Englesku

2909ZoranBingulac
A
mbasador Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac u intervjuu za Blic CG kaže da je pomenuto imenovanje za njega najveća čast koju je imao u životu, te da selekcija Crne Gore može pobijediti Englesku u meču koji se igra na Vembliju 11. oktobra.

BINGULAC: Svim srcem navijam za Crnu Goru, možete pobijediti Englesku
Portal AnalitikaIzvor

- Iako me mnogo ljudi zna još od vremena kad sam igrao fudbal, odavno sam van toga. No, u sportu mi je ostala duša. Rado gledam fudbalske utakmice. Svim srecm najvijam za Crnu Goru uoči duela sa Engleskom i mislim da može pobijediti i da će susret sa Moldavijom odlučivati o odlasku ili baražu za Brazil. Čuo sam se sa Dejom Savićevićem, vidjećemo se uskoro - kazao je Bingulac za Blic.

On je istakao da je posao ambasadora lijep i izazovan.

- To je najveća čast koju sam imao u životu i to ističem u svim razgovorima sa prijateljima i u Beogradu i u Podgorici. Želio bih da mi neko u svijetu kaže da obavlja ljepši posao od mene. Ovaj posao je lijep i izazovan, jer su diplomatski odnosi Crne Gore i Srbije veoma suptilni. Tu su zajednički korijeni, istorija, kultura bliskost dva naroda, ali i dvije suverene države. Uvjeren sam da naše odnose možemo razviti do izuzetno visokog nivoa, od saradnje na multilateralnom planu, do saradnje na bilateralnom planu., od čega je najzančajnija ekonomska - kazao je Bingulac za Blic CG.

On je naveo da su velika područja međusobne saradnje između Crne Gore i Srbije, te da postoje interesi za zajednikim nastupom prema evropskim fondovima.

- Sarađivaćemo na multilateralnom planu , s obzirom na prioritete obje zemlje u eurointegracijama - zaključio je Bingulac.

 

Portal Analitika