Abiznis

Prva banka prodaje imovinu Slobodana Šaranovića

2909PrvaB
P
rva banka pokrenula je prodaju atraktivnog zemljišnog kompleksa od gotovo hektar, preko puta hotela "Splendid", nekadašnje odmaralište titogradske industrije tekstila "Titeks", pišu Vijesti.

Prva banka prodaje imovinu Slobodana Šaranovića
Portal AnalitikaIzvor

Do prodaje je došlo nakon što firma Slobšar & Cok, koju je osnovao biznismen Slobodan Šaranović, nije vratila kredit od 6,5 milion eura.

Podsjećamo Šaranović je nedavno uhapšen jer je okrivljen da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, kako bi, navodno, osvetio ubistvo svoga brata Branislava Šaranovića.

Slobodan Šaranović koji se na talasu opšte rasprodaje državne imovine domogao "Titeksovog" odmarališta, pomazašan kredit dobio je 2007. godine od Prve banke. Kao hipoteku, Šaranović je tada založio zemljišni kompleks i oronule montažne kućice.

Odmaralište je godinama dom brojnim beskućnicima, ljudima koji trbuhom za kruhom dolaze u Budvu, kako bi zaradili.

Da je tu nekada bilo odmaralište popularnog tekstilnog kombinata, svjedoči recepcija na kojoj i danas stoji čuveni natpis "Titex", nekadašnjeg crnogorskog brenda.

Mada je na tom mjestu, aktulenim planskim dokumentom DUP "Bečići" predviđena gradnja hotela i apartmana, Šaranović, koji je svoju firmu osnovao sa partnerom Ognjenom Pavićevićem, nikada nije započeo gradnju.

 

Portal Analitika