Politika

ŠKRELJA: Milu Albanci nemaju što zamjeriti

2909shkreljaLj
P
rotesti Albanaca u Njujorku koji su organizovani zbog navodnih obećanja koje nije ispunio premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović potpuno su neopravdani, kazao je za Dan poslanik DPS-a Ljuiđ Škrelja, komentarišući protest Albanaca ispred sjedišta UN-a u vrijeme dok je Đukanović govorio na generalnoj debati.

ŠKRELJA: Milu Albanci nemaju što zamjeriti
Portal AnalitikaIzvor

- Protest nije opravdan i nezadovoljstvo je upućeno na pogrešnu adresu. Većina Albanaca zna Đukanovića kao čovjeka opredijeljenog za vođenja multietničke politike na ovim prostorima. To posebno važi kada su Albanci u pitanju. Đukanoviću se, kada su u pitanju manjine, nema što zamjeriti. Svako ima pravo da protestuje, ali u ovom slučaju radi se o grupici o stotinjak ljudi - kazao je Škrelja.

On je dodao da ono što se moglo čuti na protestu, ne odražava stavove većine Albanaca koji žive u Crnoj Gori.

Protest u Njujorku organizovali su albansko-američka organizacija „Malesija e madhe“, fondacija Dede Đon Ljulji i Albansko-američki front. Optužili su Đukanovića da nije ispunio obećanja data Albancima u Crnoj Gori. Poručeno je da Albanci neće odustati od zahtjeva da Tuzi dobiju status opštine.

Škrelja ističe da nema neispunjenih obećanja.

- Nema obećanja koje se ne može izvršiti. Pretpostavljam da je najveće nezadovoljstvo učesnika protesta vezano za pitanje punopravne opštine Tuzi. To pitanje ide ka konačnoj realizaciji i ubrzaćemo proceduru. Mislim da će i najveći skeptici i oni koji priželjkuju da Crna Gora na bude multietnička i multikonfesionalna sredina, kada se to ostvari a neće proći mnogo vremena, izgubiti i taj adut - naglasio je Škrelja i dodao da ne postoje neispunjena obećanja već samo ona čije je ispunjavanje u toku.

 

Portal Analitika