Politika

ŠABOVIĆ: Ako ne prestanu s prijetnjama, progovorićemo o Džavidovoj i korupciji SDP-a

2909Husnija-Sabovic
D
emokratska partija socijalista počeće da priča o konkretnim primjerima korupcije u vezi sa Socijaldemokratskom partijom ukoliko njeni funkcioneri ne prestanu da ih neutemeljeno optužuju, saopštio je u razgovoru za Dan poslanik DPS-a Husnija Šabović, komentarišući optužbu člana Predsjedništva SDP-a Džavida Šabovića da je dio DPS-a ogrezao u korupciji.

ŠABOVIĆ: Ako ne prestanu s prijetnjama, progovorićemo o Džavidovoj i korupciji SDP-a
Portal AnalitikaIzvor

- To je samo pucanj u prazno. Sva njegova priča je neargumentovana i za nju nema nikakvih dokaza. Priče o tome da je dio DPS-a ogrezao u korupciji su apsolutno paušalne i neutemeljene. Isto to što Džavid Šabović priča o DPS-u moglo bi se reći i za SDP, na isti način ili možda teže - podvukao je Husnija Šabović.

Džavid Šabović je ranije poručio da bi vanredni parlamentarni izbori bili prilika da se stvori drugačija, bolja Crna Gora i da se ljudi u DPS-u koji nijesu ni za šta krivi iščupaju iz ralja onih koji su ogrezli u korupciji.

- Ne znam uopšte što im daje za pravo da mogu da pričaju i ovako da prijete. Čime to Šabović i SDP prijete? Ako nastave sa ovakvim paušalnim optužbama i prijetnjama, otvorićemo i mi karte o njima. Krenućemo sa nekim konkretnim primjerima i o Džavidu Šaboviću, posebno za neke stvari u Plavu. Džavid je prevršio svaku mjeru ovakvim optuživanjem bez ikakvih dokaza i argumenata - naglasio je poslanik DPS-a.

Komentarišući najave da će SDP nakon lokalnih izbora izaći samostalno i na parlamentarne, Šabović je rekao da u DPS-u to jedva čekaju.

- To u vezi sa samostalnim izlaskom na izbore je samo najobičniji vapaj davljenika. U SDP-u misle da ovakvom pričom mogu sebi da naprave marketing. Ne znam ko je taj na političkoj sceni u Crnoj Gori ko bi se mogao uplašiti SDP-a i njihovih prijetnji. Samo neka izvole, neka izađu samostalno na izbore. Što se tiče lokalnog nivoa u Plavu, mi jedva čekamo taj trenutak - istakao je Husnija Šabović.

Dodao je i da vjeruje da je isti odnos DPS-a i prema najavi samostalnog izlaska SDP-a na parlamentarne izbore.

- Sve im pamtimo. SDP u posljednjih 20 godina gotovo nikada nije samostalno izašla na izbore. Uvijek su se šlepali uz našu partiju. Nikada nijesu imali priliku da direktno učešćem na izborima pokažu tu svoju navodnu snagu. Evo, vidjećemo ih sada kako će proći na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu - zaključio je Šabović.

 

Portal Analitika